sparkley Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam, Mam problem z nowym laptopem Lenovo Y580 i7 - owy sprzęt potrzebuje zdecydowanie zbyt dużo czasu na start/rozruch. Laptop jest świeżo po wgraniu (oryginalnego) systemu Windows 7 Home Premium x64. Googlowałem sporo nad rozwiązaniem problemu, jednak rezultaty nie są powalające. Ponadto, laptop zaraz po włączeniu, długo trawi programy, które włączam jako pierwsze (tj. gg, mozilla). Zatrzymałem się na etapie msconfig -> zwiększyłem maksymalnie liczbę procesorów dla rozruchu (8) oraz limit czasu ustawiłem na 5. Wiem, że powinno się również odhaczyć zbędne elementy startowe i tu rodzi się pytanie do was. W załączniku przesyłam bieżący stan elementów, proszę o pomoc w wyborze tych, które śmiało można pominąć przy starcie. Osobiście, nie wiem które wybrać, a nie chcę niczego popsuć. Wszelkie sugestie znawców tematu mile widziane. Dzięki, pozdrawiam Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Witam na forum, spróbuj przygotować log na podstawie opisu: [KLIK], przy czym zamiast kroku 7,8 po prostu spakuj np. 7-zip-em wynikowy plik .etl i wrzuć na speedyshare.com, a tu podaj link. m.g. Odnośnik do komentarza
sparkley Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Proszę, link - http://speedy.sh/JHcwwY/xperf.rar Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi