Shizuma Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam. Chciałabym zasięgnąć porady, jaki byłby najlepszy program antywirusowy (może być wersja trial). Jakiś czas korzystałam z McAfree, który pozmieniał mi logi systemowe, więc miałam z nim problemy. Używałam też Kaspersky, a obecnie kończy mi się próbna wersja Eset Antyvirus. Zależy mi, by program nie obciążał zbytnio systemu (jest wtedy problem z grami) i najlepiej, by był "wyczulony" na wszystkie błędy, które wkradają się do systemu (tak jak to, co zablokowało mi komunikator GG). Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 najlepiej, by był "wyczulony" na wszystkie błędy, które wkradają się do systemu (tak jak to, co zablokowało mi komunikator GG). Dalej korzystasz ztego dziadostwa? Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 pewnie korzysta, alternatywy dla krówki GG - WTW/ KADU a Antywir to moze kingsoft antywirus bardzo lekki działający w "chmurze" Odnośnik do komentarza
Recycler12 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 A F-Secure kiedyś miałaś? Bardzo przyjemny program, bardzo lekki i praktycznie samoobsługowy. Nie męczy komunikatami, ma niski false positive, nie opóźnia startu. Wydajność skanera na bardzo wysokim poziomie, tak samo jak ochrona w czasie rzeczywistym. Ostatnia wersja 2013 była ostatnio dostępna w którymś czasopiśmie komputerowym (nie pamiętam, ale chyba w Komputerswiat, może jeszcze gdzieś znajdziesz). Przetestuj sobie i sprawdź czy Ci odpowiada, z deinstalacją nie ma problemu. :-) Odnośnik do komentarza
Bastek Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Nie nie, nie Komputer Świat a PC World. Można było dostać licencję F-Secure IS 2013 na 100 dni. Ja już od kilu miesięcy na F-Secure (najpierw wersja beta). Potwierdzam to, co napisał Recycler12 i też mogę śmiało polecić. Jeśli chcesz skutecznego AV w automacie to warto. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Z darmowych polecam coś z wieloosłonową obroną,np. Avast lub AVG. Z płatnych niestety nie doradzę, ponieważ nie korzystałem z takowych. Odnośnik do komentarza
jankomuzykant Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Od siebie mogę polecić Webroot SecureAnywhere AntiVirus 2013 który jest ultra lekki, co prawda jest płatnym antywirusem ale sześciomiesięczną darmową wersję znajdziesz tutaj.Używam od około 2 miesięcy i jestem bardzo poztytywnie zaskoczony jego działaniem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi