duleba38 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Witam. Kupiłem sobie laptopa który miał WIndowsa 8 i jakoś dla mnie może być, podoba mi się np. zaawansowany eksploarator windows (jest bardziej rozbudowany). Mam niestety problem uniemożliwiający korzystanie online z kafelek, windows smart screen (ten filtr), instalowania aktualizacji i korzystanie z IE. Powoduje u mnie to, że normalnie nie mogę korzystać z kafelek, muszę klikać "Uruchom mimo to" (Smart Screen), laptop jest narażony na zagrożenia, ponieważ zawsze instaluje aktualizacje, a tu mam błąd. Nie mogę też korzystać ze skype'a - pisze brak internetu. Próbowałem to naprawić, ale bez skutku. Mogę dać jakieś logi jak bedą potrzebne. Prosiłbym o odpowiedź, bo ostatnio ogólnie nie mam odpowiedzi na swoje tematy itd. ;d Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 jeżeli się da to proponuje wyłączyć to ścierwo "filtr smart screen" ten badziew służy do inwigilacji użytkownika przez sam MS gdzieś czytałem na ten temat Odnośnik do komentarza
duleba38 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Okej wyłączyłem już, ale mógłbyś mi lub ktoś inny powiedzieć, jak naprawić mój problem Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Pokaż raport z Net-log, to przy okazji zobaczę, jak moje dzieło na Windows 8 działa... https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
duleba38 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Log: http://www.speedysha...Jkn/net-log.txt Co do programu to widzę, że testujesz to ci powiem, że log wykonał się normalnie bez żadnych błędów itd. Ale i tak dam ci SS jak to wygląda: Ten skype (kafelkowy): Windows Update (nie mogę robić aktualizacji, nawet automatycznie mi nie wyszukuje) W tych kafelkach powinny być nagłówki wiadomości, aktualna pogoda, waluty itd. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Nie no, połączenie z Internetem jest i działa. Stawiam na to, że firewall (systemowy lub jakiś wgrany osobno) blokuje połączenia. Komunikat ze Skype'a miażdży treścią. Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows-vista/Windows-Update-error-80072efd w win8 pewnie to samo szukanie w bazie ms to nic przyjemnego. Tutaj pewnie norton siedzi to go wyłącz narazie Odnośnik do komentarza
duleba38 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Sory, że nie odpisałem. Nie czytałem ostatnio tematu, ale chciałem powiedzieć, że już sobie poradziłem. Miałem błąd z DING w nortonie i byl wlaczony norton i zapora. Coś blokowało połączenia i był to norton. Odinstalowałem go i zainstalowałem, teraz działa poprawnie i bez błędów. Zainstalowałem jeszcze malwarebytes dla skanowania "dokładniejszego". Ale miałeś rację, że coś jest z nortonem i trafiłeś. Wszystkim dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi