atasuke Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Witam Mam problem dostałem nowego laptopa Samsunga z zaistalowanym systemem Windows 8. Ale wogóle nie przypadł mi do gustu i chciałem przeistalowac go na windows 7. Chciałem się wcześniej poradzić czy da sie to zrobić oraz jak to wykonać bezstresowo. Zaraz napisze specyfike i co to za laptop. Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 1.Zrobić kopie recorvery 2.Full format i jeżeli chcesz repartycjonowanie 3.Poszukac na stronie producenta sterowników pod win7 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 4. Sprawdzić, czy licencja Windowsa nie pozwala na downgrade, bo wtedy można by zainstalować Windows 7 na tej samej licencji. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 @DawidS28 Sprawdzić, czy licencja Windowsa nie pozwala na downgrade, bo wtedy można by zainstalować Windows 7 na tej samej licencji. A jak to sprawdzić. @Conor29134 A jak bezboleśnie zrobić kopię tego recorvery oraz przepartycjonowac te partycję chodzi mi czym. Mógłbyś to bardziej opisać jak się do tego zabrać. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Tu jest opis, ja tego nigdy nie robiłem: http://www.microsoft.com/oem/pl/licensing/sblicensing/pages/downgrade_rights.aspx Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 zewnętrzny soft ja robiłem kopie partycji systemowej z płyty OTLPE ale dla większości to norton ghost zalecany bo łatwiejszy jest. skoro masz sony to nagraj płytki recorvery powenieneś mieć kreatora na lapku. Raczej takie licencje nie pozwalają na downgrade za to sie płaci dodatkowe pieniądze ms tak łatwo nie odpuści Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Dzieki za wszystko panowie wpadłem jeszcze na jeden pomysł postaram się odać laptopa do sklepu i wziąść coś z windowsem 7. Paragon wraz z gwarancją mam to może się uda zamienić na coś innego jak nie to bedę działał tak jak polecił Conor. Szkoda wolał bym pieniądze to sam bym sobie kupił co chce ale darowanemu koniowi w zęby sie nie zagląda. Temat można zamknąć oraz dziekuje za poświęcony czas Szcześliwego Nowego roku . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi