olej87 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witam na forum jestem nowy i z gory przepraszam jak zrobie lub napisze coś źle. Więc tak chciałem za pomocą Noki X2 i Pc Suite uzyskać dostęp do internetu. Odpalam program (noki) telefon wyświetla połączenie z internetem jako aktywne. W zakładce sieciowej próbuje włączyć zamiast wi-fi połączenie telefoniczne i sieci VPN. Nazywa się Nokia X2-00 USB Modem (OTA) wciskam połącz i wyświetla się błąd 711 coś że menedżera połączeń usługi Dostępu zdalnego nie można włączyć. Więc tak wszedłem w Usługi i wyczytałem w necie że muszą być uruchomione tam 3 rzeczy telefonia (ręczne) Uruchom i włąśnie 2 usługi menedżera połączeń. Telefonia się uruchomiła a te dwie niechca pokazuje się komunikat błąd 1068 Uruchomione usługi zależności lub grupy nie powiodły się. Sprawdziłem zależności i chciałem uruchomić wszystkie te od których są one zależne tj. telefonia ale usługa Protokołu SSTP wyskakuje błąd 1079. Bardzo proszę o jakąś pomoc bo już nie daje rady no chyba że jest jakiś inny sposób uruchomienia neta przez kabel z tej noki bo bardzo mi to potrzebne!! Win7 SP1 x64 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Wpisz w Wiersz poleceń dwie komendy: sc qc sstpsvc > C:\cmd_log.txt sc queryex sstpsvc >> C:\cmd_log.txt Po wykonaniu wrzuć na forum plik C:\cmd_log.txt Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 proszę cmd_log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Uruchom z uprawnieniami administratora polecenie: sc config sstpsvc obj= "NT Authority\LocalService" Uwaga na spacje, po znaku równości jedna ma być! Po wykonaniu restart komputera. Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zrobiłem jak napisałeś i nic nie pomogło połączenie nie idzie i usługi też niechcą sie włączyć. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Jaki błąd zwraca wywołana z uprawnieniami admina komenda net start sstpsvc ? Jakieś inne usługi nie chcą się uruchomić? Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Wyskakuje cos takiego a to chyba wszystki usługi które nie chca sie uruchomic (zalezne od siebie) wszystkich nie patrzyłem Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Pobierz Farbar Service Scanner, uruchom, zaznacz wszystko i wykonaj log: http://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-service-scanner/ Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 prosze na poprzednim obrazku u dołu po prawej napisałem na czerwono co to jest? bo tego nie mogłem znaleść w usługach FSS.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ok, czyli wygląda na to, że uszkodzone są tylko usługi odpowiadające za VPN i trochę innych typów połączeń, ale LAN działa. To, co zaznaczyłeś, to jest sterownik, do którego możesz dobrać się przez Menedżer urządzeń, jeśli zaznaczysz Pokaż ukryte urządzenia i rozwiniesz gałąź Sterowniki niezgodne z Plug and Play. Jest tam tego trochę: http://batcmd.com/windows/7/services/rasacd/ Ładujemy nowe polecenia: sc qc rasacd > C:\cmd_log.txt sc queryex rasacd >> C:\cmd_log.txt sc qc tapisvc >> C:\cmd_log.txt sc queryex tapisvc >> C:\cmd_log.txt sc qc rasman >> C:\cmd_log.txt sc queryex rasman >> C:\cmd_log.txt sc qc rasauto >> C:\cmd_log.txt sc queryex rasauto >> C:\cmd_log.txt Do zaprezentowania ponownie plik C:\cmd_log.txt. Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 jest pytanie z mojej strony jest jakas szansa zeby to ożyło?? cmd_log1.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Hm, zrobiłem literówkę w nazwie usługi Telefonia. Pobierz SystemLook: http://jpshortstuff..../SystemLook.exe Wklej do okienka: :service rasacd tapisrv :filefind rasacd.sys Zapuść Look i przedstaw wynikowy log. jest pytanie z mojej strony jest jakas szansa zeby to ożyło?? Wszystko się da ożywić, niekiedy poza ludźmi. Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 jest SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ok, spieprzyłem. Wersja SystemLook niezgodna z architekturą systemu. Weź ten: http://jpshortstuff.247fixes.com/SystemLook_x64.exe I jeszcze raz to samo. Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 spoko. ja nawet niewiem co robie ale mam nadzieje ze bedzie to trybic SystemLook1.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Do wywołania z uprawnieniami admina: sc config rasman obj= "localSystem" sc config rasauto obj= "localSystem" sc start rasacd Jak pokaże jakieś błędy, to zrób screen. SystemLook nie pokazuje wartości ObjectName, no cóż. Szkoda. Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 jest Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 W pierwszym poleceniu zapomniałeś o obj. To jedno do zrobienia ponownie. Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 w pierwszym tez changeServiceConfig SUKCES Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ok, teraz sprawdźmy, jak wygląda status usługi Telefonia, czyli komendy do wywołania: sc qc tapisvr > C:\cmd_log.txt sc queryex tapisvr >> C:\cmd_log.txt Do przedstawienia to, co zwykle. Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Chyba coś to nie tak tak mi sie przynajmniej wydaje cmd_log3.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 To, co zwykle. Nazwa usługi to tapisrv, a nie tapisvr. Już drugi raz. Jak wiem, że polecenie nie jest w stanie nic zepsuć, to nie zastanawiam się, jak go piszę. sc qc tapisrv > C:\cmd_log.txt sc queryex tapisrv >> C:\cmd_log.txt Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 cmd_log4.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Nowe polecenia do wykonania z uprawnieniami admina: sc config tapisrv obj= "NT AUTHORITY\NetworkService" sc start tapisrv Pokaż screen jak poszło. Odnośnik do komentarza
olej87 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 jest Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi