Wojtek1691 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witam serdecznie. mam w swoim sprzecię zamontowany czytnik kart pamięci, który niestety nie działa(wkładam kartę zapala się dioda, ale żaden z dysków wymiennych nie czyta danych). Nie wiem jakie informacje czy raporty są Wam potrzebne, jeżeli będzie dla Was coś przydatne to dajcie znać z góry dzięki Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Przede wszystkim zrzut z Menadżera Urządzeń (czy są jakieś wykrzykniki) i właściwości czytnika, zakładka szczegóły z rozwijanej listy identyfikator sprzętu. Do tego informacje o systemie. Zajrzyj na mój wątek o podobnej tematyce Odnośnik do komentarza
Wojtek1691 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 w menedzerze urzadzen nie znajduja się wykrzykniki Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Wiadomo przynajmniej, że system to XP. Właściwości z Generic Storage Device a nie z woluminu. Potem pomyślimy, co dalej. Odnośnik do komentarza
Wojtek1691 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 ok sorki. mam nadzieję że oto chodziło Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 W mojej opinii jest to problem ze sterownikami, podobnie jak w cytowanym wyżej wątku. Rzecz w tym, że w moim przypadku identyfikator sprzętu miał postać PCI\VEN_XXX&DEV_YYY.... (nie mam w tej chwili dostępu do sprzętu więc nie mogę podać dokładnych danych). Wrzuciłem w google i wyszło mi, że to produkt ECS i właściwym sterownikiem jest IC Card Reader. Spróbuj poszukać we właściwościach "Masowe urządzenie magazynujące USB" zamiast w "Generic Storage Device" (mój błąd w poprzednim poście). Mając właściwy identyfikator sprzętu bez problemu znajdziesz pasujący sterownik. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Właściwie to dokładnie nie wiadomo co to jest za czytnik, nie bardzo rozumiem o co tu chodzi: (wkładam kartę zapala się dioda, ale żaden z dysków wymiennych nie czyta danych). może podaj jaki typ karty wkładasz. Identyfikator sprzętu typu "PCI\VEN_XXX&DEV_YYY.... " jest podawany chyba w przypadku kiedy sprzęt jest nierozpoznawany lub brak sterowników, w tym przypadku jest podana nazwa i zainstalowany sterownik, z tym że wskazuje on na to że jest to czytnik kart typu CF, i stąd moje pytanie o typ karty, jeżeli jest to czytnik uniwersalny to wygląda na to że nie są doinstalowane sterowniki na inne karty. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Identyfikator sprzętowy identyfikuje każde urządzenie sprzętowe: niezależnie od zainstalowanych sterowników. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Więc dla czego nie ma podanego VEN i DEV w ostatnim okienku? Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Więc dla czego nie ma podanego VEN i DEV w ostatnim okienku? Bo to procesor ? Odnośnik do komentarza
Wojtek1691 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 ma karte od aparatu sony(memory stick pro duo) mam jeszcze coś takiego: Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Karta MS to nie to samo co CF dla tego pytałem czy ten czytnik jest uniwersalny do wielu formatów. Natomiast to co jest na obrazku bardziej pasuje do twojej karty lub podłączonego pendriva. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Identyfikator sprzętu wskazuje na Alcor Micro USB 2.0 Card Reader. Sterowniki dostępne m.in. tu Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi