Chatson Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witam! Kiedy zakupiłem laptopa system uruchamiał się w około 12 sekund teraz trwa to już w przeciągu 26-31 sek. co mógłbym zrobić żeby zoptymalizować czas uruchamiana systemu? Czy możliwe byłoby ponowne doprowadzenie uruchamiania systemu do stanu z czasów "nowości"? Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Witam, czy od kupna laptopa instalowałeś jakieś dodatkowe oprogramowanie (np. antywirus)? Instalowałeś jakieś poprawki do systemu, ewentualnie włączałeś dodatkowe funkcje? m.g. Odnośnik do komentarza
Chatson Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witaj, nie nie instalowałem nic co by działało "w tle", mam kilka programików podstawowych typu gg, winrar, subedit + kodec pack. Poza tym wgrałem kilka gierek. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Czy masz włączony 'Fast startup': [KLIK]? m.g. Odnośnik do komentarza
Chatson Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Tak, ta opcja jest zaznaczona w opcjach zasilania. Jakieś inne sugestie? Odnośnik do komentarza
TommyGavin Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Uruchom sobie menadżer zadań i w nim przejdź do karty "Uruchamianie", tam będziesz miał wypisane programy które uruchamiają się z system i obok będzie podany ich "wpływ" na czas uruchamiania: Przejrzyj co tam i wyłącz to co nie potrzebne, jak np. wspomniane gg (moim zdaniem całkowicie zbędne, można samemu uruchomić kiedy zajdzie taka potrzeba). Jeśli czegoś nie jesteś pewny to wstaw screen. Możesz też skorzystać z autoruns: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx Uruchom na podniesionych uprawnieniach i zaczekaj aż na dole pojawi się "ready", przejdź do karty "Logon" i tam wyłącz (odznaczając, nic nie usuwaj) co uznasz za zbędne, jeśli tutaj czegoś nie jesteś pewny, to możesz również wstawić screen lub kliknąć ikonkę dyskietki, zostanie zapisany plik autoruns.arn który umieść na jakimś uploadzie (np. putlocker.com) i daj link do pobrania. Odnośnik do komentarza
Chatson Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Niestety wyłączenie uruchamiania aplikacji wiele nie pomogło? Może zrobię skan i załączę raport z OTL-a? Oto pliki z OTL. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Nie mam jeszcze przetestowanej całej procedury na Windows 8, ale możesz spróbować analizy: [KLIK]. Zamiast kroków 7-8 spakuj wynikowy plik boot_1.etl i wrzuć np. na speedyshare.com, a tu w odpowiedzi podaj link. m.g. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi