nocadema Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Jak w temacie. Dokładnie taki sam przypadek jak w zakończonym już temacie: http://www.fixitpc.p...-sie-zaladowac/ Niestety działanie wg tamtych wskazówek nie dało rezultatu - nie jest wykluczone, że z powodu braku mojej wiedzy na ten temat. Załączam więc raport z net- loga i proszę o pomoc... net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Ponieważ masz inne indeksy interfejsów sieciowych komputera. Start -> Programy -> Akcesoria -> prawym na: Wiersz poleceń -> Uruchom jako administrator Wpisz polecenie netsh int ip set interface 10 mtu=1492 Jak się wykona, to uruchom ponownie komputer. Tyle na początek, jeśli się nie uda, będziemy szukać dalej. Odnośnik do komentarza
nocadema Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Niestety, nie działa nadal... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 No to jedziesz komendami: nslookup -type=ANY facebook.com > C:\cmd_log.txt tracert facebook.com >> C:\cmd_log.txt ping -l 1472 -f facebook.com >> C:\cmd_log.txt Potem do wrzucenia na forum plik C:\cmd_log.txt. Odnośnik do komentarza
nocadema Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Efekt pierwszej komendy: "Nieautorytatywna odpowiedź:" Dalsze starania : plik w załączniku,więc chyba dobrze cmd_log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Pozostałe dwa polecenia zupełnie nie wykonane. Całość do ponowienia. Odnośnik do komentarza
nocadema Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Robię jak poprzednio i może coś z tego wyszło. Wrzucam jeszcze raz plik i prt sc na wszelki wypadek. cmd_log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ok, jest lepiej. Teraz nowe polecenie: ping -l 1464 -f facebook.com > C:\cmd_log.txt I ten sam plik do zaprezentowania. Odnośnik do komentarza
nocadema Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zrobione. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale cały czas wyskakuje mi informacja o pobieraniu pliku like.php pochodzący z facebooka. Niestety nie mogę go załączyć, ponieważ wyskakuje informacja, że nie mam uprawnień. cmd_log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Pokaż screen tego komunikatu. Tutaj wszystko w porządku, MTU poprawne, od tej strony nie mam się do czego przyczepić. Odnośnik do komentarza
nocadema Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Przepraszam, ale nie wiem jak można było to lepiej zrobić i jest w kilku plikach. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 To wygląda na błąd wewnętrzny Facebooka, nie wiem, po co zwraca like.php w tej formie. https://m.facebook.com/ działa? Odnośnik do komentarza
nocadema Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dziwne,ale działa. Może to problem z komputerem? Po sprawdzeniu na innych komputerach moje konto działa normalnie...tylko na tym ciągle nie chce się wczytywać... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Innych komputerów w tej samej sieci (podłączonych do tego samego routera)? Odnośnik do komentarza
nocadema Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Tak. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Kliknij Windows + R, wpisz regedit i w oknie Edytora rejestru przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip. Wybierz z menu Plik -> Eksportuj... -> ustaw Zapisz jako typ na Pliki tekstowe i wskaż lokalizację. Utworzony plik wrzuć na forum. Odnośnik do komentarza
nocadema Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Done. ztcpip.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nic interesującego... Zainstaluj HotSpot Shield, spróbuj się z niego połączyć z Facebookiem. Odnośnik do komentarza
nocadema Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nie korzystam na co dzień z routera, więc chyba nie ma sensu. Jednak po tych wszystkich ustawieniach fb chodzi dużo lepiej. Co prawda nie ma szału, ale jest w miarę ok. Nie wiem, czy coś można jeszcze zrobić, ale dziękuję za dotychczasową pomoc. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Facebook ma ostatnimi czasy (tak z kilka miesięcy wstecz) duże problemy z płynną obsługą ruchu. Od strony użytkownika wiele się z tym nie da zrobić. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi