Hahah208 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam, mam problem. Otóż od jakiegoś czasu przy każdym uruchomieniu systemu ikony zmieniają swoję położenie. Antywir nie pokazuje nic. Proszę o pomoc Pozdrawiam, NDL208 Edit: Uzyskałem pomoc na innym forum, lecz nie był to problem "wirusowy" Link do tematu: http://forum.pclab.p... Następnie gdy zgłosiłem się w innym dziale, ktoś zalecił mi wykonać kilka opcji. Po wykonaniu ich problem ustąpił. Link: http://forum.pclab.p... Czy coś jeszcze mam wykonać? Kosmetyka, etc. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Temat przenoszę do działu systemowego. I nie za bardzo jest się tu czym zajmować. Tylko drobnostki: 1. W pierwszym Twoim temacie pominięto jednak usuwanie katalogów adware Babylon: C:\Users\Kuba\AppData\Local\Babylon C:\Users\Kuba\AppData\Roaming\Babylon C:\ProgramData\Babylon 2. W OTL uruchom Sprzątanie. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. Następnie gdy zgłosiłem się w innym dziale, ktoś zalecił mi wykonać kilka opcji. Po wykonaniu ich problem ustąpił. Trudno powiedzieć co stanowiło problem, bo nie znam modułu Repair w Advanced System Care i co on prowadzi. Ale wprowadzili Cię nieco w błąd w kwestii sprawdzania określonych kluczy. Przecież w raporcie OTL był spis polityk na dłoni i wiadomo, czego nie ma: O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoActiveDesktop = 1O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoActiveDesktopChanges = 1 Żadnego NoSaveSettings tu nie było... . Odnośnik do komentarza
Hahah208 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Czy mam te foldery z punktu 1 usunąć ręcznie? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Tak, ręcznie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi