Rooland107 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam, ostatnio coś obiło mi się o uszy i jestem na etapie zbierania informacji o TOR. Poczytałem parę artykułów itd ale to tylko teoria. opłaca się zgłębiać temat ? co o tym sądzicie ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 chyba onion routering W skrócie trasowanie cebulowe przepuszczanie zapytania przez masę serwerów przez co trudniej jest wykryć osobę która wysyła zapytanie. Ogólniej o tym to powie ci nasz spec od sieci Dawid polecam poczytać o dark necie i free necie też ciekawe zagadnienia Odnośnik do komentarza
charliez Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 chyba onion routering a nie onion routing? ;p polecam poczytać o dark necie i free necie też ciekawe zagadnienia tez polecam, nie zgadniesz jakie rzeczy mozna znalezc :} temat jeszcze w tym roku byl poruszany w ramach CHIP lub PC WORLD, nie pamietam dokladnie, warte poczytania. Warto dodac jeszcze, ze nie tylko przez mase serwerow, ale w zadnym z nich {i tutaj chyba mozecie mnie poprawic} nie zostaje slad po wiadomosci, poniewaz na kazdej warstwie jest encryptowana ;} Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 niech bedzie byle nie sam cebulowy router bez dodatków Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 encryptowana Skoro już się czepiamy słownictwa, to może zamiast "encryptowana" używać "szyfrowana"? Polska mowa - trudna mowa, ale warto z niej korzystać. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi