pawlo0809 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Dostałem dzisiaj od znajomego na FB wiadomość z linkiem oraz to samo na tablicy, jak się poźniej okazało to nie on to wysłał tylko ma wirusa który rozsyła do znajomych linki z wirusami, i wszedłem w ten link tylko zanim otworzyła się strona zadziałał antywirus Kaspersky Internet Security 12 i wyskoczyło, że wirus trojan i jak sprawdzam w raportach to pisze, że inactive. Przeskanowałem PC Kaspersky Internet Security 2012 full scan na max heurystyce oraz programem Malwarebytes Anti-Malware i nic nie znalazło. I mam pytanie czy w takiej sytuacji mam zastosować combo fixa? Czy bez tego też mogę spać spokojnie... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 ComboFix stosować nie ma sensu. Nie wiem, skąd pomysł, żeby w ogóle go używać jako narzędzie "pierwszej pomocy". Jeśli chcesz, możesz zamieścić wymagane na forum logi: https://www.fixitpc.pl/forum-6/announcement-3-wazne-zakladanie-tematu-obowiazkowe-logi/ Odnośnik do komentarza
pawlo0809 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Znaczy nie pierwszej pomocy bo przeskanowałem PC Kaspersky Internet Security 2012 full scan na max heurystyce oraz programem Malwarebytes Anti-Malware i nic nie znalazło. A na innym forum mi tak poradzili żeby combo fixa użyć. Ale waszym zdaniem jak wszedłem w link i strona nawet się nie włączyła bo Kaspersky od razu zablokował Trojana i jest w raportach że inactive tzn. że mogę spać spokojnie? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Według mnie tak. Natomiast jeśli chcesz mieć stuprocentową pewność, to możesz wykonać logi i wrzucić. A na innym forum mi tak poradzili żeby combo fixa użyć. Dlaczego nie jest to dobry pomysł możesz przeczytać w linku poniżej: http://www.fixitpc.p...findpost__p__56 Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Nic nie masz, kaspersky wyciął w locie trojana. Ponowne skanowanie jakie wykonałeś to potwierdziło. Gdyby coś było to by wykrył przy skanie, posiada przecież sygnaturę szkodnika jak przy otwarciu linka wykrywał Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi