Adam Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam, Próbuję odzyskać klucz do Windowsa. Mam system Windows 7 Professional x64. Obraz płyty razem z kluczem pobrałem z MSDN AA około dwa lata temu. Okazało się, że obraz płyty mam wciąż na dysku, ale nie mam klucza. Nie mogę go pobrać ponownie ze sklepu, ponieważ nie widnieje na liście dawnych zamówień. Próbowałem go odczytać za pomocą narzędzi: Belarc Advisor oraz KeyFinder niestety nie udało się. Programy wyświetlały niekompletny klucz. Jest inny sposób by odczytać klucz? Dlaczego w moim przypadku odczytanie klucza się nie udaje? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Pobierz AIDA Extreme Trial i w Programy - Licencje powinien być. EDYTA @Belegor - pisalim razem. @Adam spróbuj Jego propozycji. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Jest inny sposób by odczytać klucz? Dlaczego w moim przypadku odczytanie klucza się nie udaje? Jest inny sposób. Nie wiem dlaczego nie możesz odczytać KeyFinderem Ale zrób tak: Otwórz notatnik i wklej poniższy tekst CONST HKEY_LOCAL_MACHINE = &H80000002 CONST SEARCH_KEY = "DigitalProductID" Dim arrSubKeys(0,1) foundKeys = Array() iValues = Array() arrSubKeys(0,0) = "Microsoft Windows Product Key" arrSubKeys(0,1) = "SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion" Set oReg=GetObject("winmgmts:{impersonationLevel=impersonate}!\\.\root\default:StdRegProv") oReg.GetBinaryValue &H80000002, arrSubKeys(x,1), SEARCH_KEY, arrDPIDBytes If Not IsNull(arrDPIDBytes) Then call decodeKey(arrDPIDBytes, arrSubKeys(x,0)) End If Function decodeKey(iValues, strProduct) arrDPID = Array() For i = 52 to 66 ReDim Preserve arrDPID( UBound(arrDPID) + 1 ) arrDPID( UBound(arrDPID) ) = iValues(i) Next arrChars = Array("B","C","D","F","G","H","J","K","M","P","Q","R","T","V","W","X","Y","2","3","4","6","7","8","9") For i = 24 To 0 Step -1 k = 0 For j = 14 To 0 Step -1 k = k * 256 Xor arrDPID(j) arrDPID(j) = Int(k / 24) k = k Mod 24 Next strProductKey = arrChars(k) & strProductKey If i Mod 5 = 0 And i <> 0 Then strProductKey = "-" & strProductKey Next ReDim Preserve foundKeys( UBound(foundKeys) + 1 ) foundKeys( UBound(foundKeys) ) = strProductKey strKey = UBound(foundKeys) MsgBox strProduct & vbNewLine & vbNewLine & foundKeys(strKey) End Function Z menu Plik zapisz jako KEY.vbs Uruchom ten plik i powinieneś zobaczyć kluczyk Odnośnik do komentarza
Adam Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Niestety, wyświetla się jedynie: BBBBB-BBBBB-BBBBB-BBBBB (w obu przypadkach) Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Obraz płyty razem z kluczem pobrałem z MSDN AA około dwa lata temu.Okazało się, że obraz płyty mam wciąż na dysku, ale nie mam klucza Czy ten system jest teraz zainstalowany, bo jak nie jest to cześć pieśni. A może masz zaszyfrowany dysk albo cuś podobnego? Edytowane 27 Grudnia 2012 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
Adam Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Jest zainstalowany; mam zamiar go reinstalować. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 A możesz dać logi z OTL? Bo może coś przeszkadza w odczytaniu kluczyka https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/#1 Odnośnik do komentarza
Adam Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Nie mam szyfrowania. Logi: OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 To jest przyczyna twojego problemu. Comodo do deinstalacji. Był już na forum przypadek z aktywacją windowsa i wszystko było blokowane przez Comodo. Odinstaluj i sprawdź czy możesz odczytać klucz DRV:[b]64bit:[/b] - [2012-08-09 12:14:22 | 000,740,080 | ---- | M] (COMODO Security Solutions Inc.) [Kernel | On_Demand | Running] -- C:\Windows\SysNative\drivers\vdbus.sys -- (vdbus) DRV:[b]64bit:[/b] - [2012-08-09 12:14:14 | 000,603,632 | ---- | M] (COMODO Security Solutions Inc.) [Kernel | Boot | Running] -- C:\Windows\SysNative\drivers\CBVD.sys -- (cbvd) DRV:[b]64bit:[/b] - [2012-08-09 12:14:02 | 000,226,640 | ---- | M] (COMODO Security Solutions Inc.) [File_System | Boot | Running] -- C:\Windows\SysNative\drivers\cbufs.sys -- (CBUfs) DRV:[b]64bit:[/b] - [2012-08-09 12:13:54 | 000,604,632 | ---- | M] (COMODO Security Solutions Inc.) [File_System | Boot | Running] -- C:\Windows\SysNative\drivers\cbreparse.sys -- (reparse) DRV:[b]64bit:[/b] - [2012-08-09 12:13:48 | 000,081,952 | ---- | M] (COMODO Security Solutions Inc.) [Kernel | Boot | Running] -- C:\Windows\SysNative\drivers\bdisk.sys -- (bdisk) Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Spróbuj deinstalacji COMODO Odnośnik do komentarza
Adam Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Deinstalacja nie pomogła, ale zauważyłem ciekawą rzecz. Podany wcześniej skrypt szuka w rejestrze wpisu "DigitalProductID". U mnie oprócz niego występuje wpis o nazwie "DigitalProductID4". Po modyfikacji nazwy w skrypcie, wyskakuje jakiś sensowny klucz, czy jest on poprawny to się okaże. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Powinno być ok, ale na wszelki wypadek sugeruję Ci spróbować zainstalować system na wirtualce podając odczytany klucz - jeśli pójdzie, to jesteś w domu. Dodatkowo, zrób sobie kopię klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion, w razie co będziesz mógł offline'owo jeszcze powalczyć z odczytaniem klucza. m.g. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi