madh Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Witam Zaatakował mnie wirus, ktory zablokował cały komputer i uzależniał odblokowanie od wpłaty 400 zł na rzecz Policji :-) Czytając na forach użyłem programu COMBOFIX który rozprawił się z wirusem i pokasował pliki w który on siedział. Wszystko generalnie działa, tylko jak mi się włącza windows to za każdym razem wyskakuje mi komunikat, że nie można znaleźć wgsdgsdgdsgsd.dll Jak zrobić, aby to okno się nie wyświetlało. Nie znam się na tym ale COMBOFIX usunął plik c:\users\Konrad\wgsdgsdgdsgsd.exe, który chyba miał tego wirusa. W załączeniu przesyłam plik, który wygenerował COMBOFIX. Dziękuję za pomoc. pozdrawiam MADH ComboFix.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Na temat używania ComboFix: KLIK. Zasady działu jakie logi są tu obowiązkowe: KLIK. A błąd stąd, że ComboFix nie usunął w pełni infekcji. Przeprowadź następujące działania: 1. Przez Panel sterowania odinstaluj adware AVG Secure Search. 2. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\Konrad\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\runctf.lnk C:\Programdata\dsgsdgdsgdsgw.js :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. 3. Zrób logi OTL z opcji Skanuj. By powstał plik Extras, opcja "Rejestr - skan dodatkowy" ma być ustawiona na "Użyj filtrowania". . Edytowane 18 Lutego 2013 przez picasso 18.02.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi