KarolinkaH Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Cześć mam taki problem że niektóre programy czepiają się ze nie ma konta admina wówczaas gdy na kompuyterze mam tylko jedno konto wiec musi mieć admina (?). Na przykład sterowniki płyty głownej które keidyś się dało zainstalować teraz się nie da. Failed to load Hardware Monitor Driver!This program must run as administrator. Co jest przyczyną takiego czegoś ? Autoruns: log SID: log OTl: Extras i OTL Monitor zasobów i wydajności: download log lub download log Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Nie czytałem logów. Niektóre softy wymagają uruchomienia w trybie administratora - PPM na soft lub link i wybierasz -> Uruchom jako administrator. To na szybko. Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 tak też robię, tyle że nadal się sterowniki płyty głównej "plują" Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Popraw nazwę tematu przez pełny edytor. Czy to nowy system bo w logach ciągły problem z aktywacją licencji czy pirat? W logach również poważny błąd z dyskiem. Jakie sterowniki odpalasz i z czego? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Jesteś pewna, że masz jedno konto? Wywołaj polecenie net users i pokaż screen. Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Konta użytkownika dla \\Dawid-PC -------------------------------------------------------------------------- Administrator Dawid Guest UpdatusUser polecenie zostało wykonane pomyślnie Sterowniki płyty głównej chcę jeszcze raz zainstalować bo usunęłam jakieś genesys USB mass device i teraz przedni czytnik kart mi nie działa. Sterownik odpalam (próbuję) z cd dołączonej do komputera. jaki błąd z dyskiem ? Komputer niecały miesiac temu miał wymienianą płytę głowną... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Nowe polecenie: net user Dawid Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Pokaż obrazek z Menadżera Urządzeń. Start -> Uruchom -> devmgmt.msc + Enter. A to później: bo usunęłam jakieś genesys USB mass device i teraz przedni czytnik kart mi nie działa. Edytowane 26 Grudnia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Problem z USB. Niczego nie instaluj. 1. W MU rozwiń gałąź Kontrolery USB. 2. Wewnątrz tej gałęzi odinstaluj przez PPM wszystkie elementy kolejno. 3. NIE WYKONUJ RESTARTU aż do ostatniego działania. Wybierasz - Uruchom komputer później. 4. Usuń plik C:\Windows\System32\DriverStore\INFCACHE.1 - uwaga plik jest ukryty więc musisz w widoku odznaczyć Ukryj pliki systemowe. 5. Odłącz to co masz podpięte pod USB na Panelu Przednim. 6. Restart kompa. 7. Powinny pojawić się komunikaty o instalacji sterowników. 8. Jeżeli system wyświetli info o konieczności restartu - zrób to. 9. Podpinasz pod USB np. pena i czekasz. 10. Pokaż nowy obrazek z MU. Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ok ,zrobiłam, jest wszystko ok. Na screenie nic się nie zmieniło A co z tym dyskiem ? Mówiłeś że coś nie tak. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Problem dotyczy kontrolera: Error - 2012-12-26 13:56:27 | Computer Name = Dawid-PC | Source = Disk | ID = 262155Description = Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk1\DR1. Zrób nowy log z OTL i podlinkuj. Szczególnie extras. Czy system aktywowany? Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Nie wiem czy aktywowany, od chłopaka komputer dostałam. OTL: Extras i OTL Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 System dalej nieaktywowany. Spróbuj tego http://support.micro...m/kb/2008385/pl ja bym na próbę odinstalował Avasta żeby nie bruździł w systemie w sprawie aktywacji Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Error - 2012-12-27 10:02:10 | Computer Name = Dawid-PC | Source = Winlogon | ID = 4103Description = Aktywacja licencji systemu Windows nie powiodła się. Błąd 0x80070005. I dalej jest problem z kontrolerem. Error - 2012-12-27 11:20:41 | Computer Name = Dawid-PC | Source = atapi | ID = 262155Description = Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Ide\IdePort0. Pokaż obrazek z MU z rozwiniętą gałęzią Kontrolery IDE ATA/ATAPI. Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 "System ustalił ze sterowniki są aktualne" - coś mniej więcej tego rodzaju pisze po próbie aktualizacji tych sterowników. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 To teraz wejdź w MU i klik Widok wg. połączeń. Musisz znaleźć pod który kontroler podpięty jest dysk. Pokaż to. Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Masz znaleźć ten dysk. Rozwijasz System zgodny .... aż znajdziesz. Pokaż również fotkę z pierwszego ekranu BIOS - tam gdzie masz dyski i kontrolery. Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 To teraz wejdź w MU i klik Widok wg. połączeń. no i dałam z tego screen, nic wiecej tam nie ma niż to co na screenie. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Dysk jest podpięty pod SATA1. I to jest OK. Tyle widać na tym obrazku. Cały czas próbuję znaleźć przyczynę błędów kontrolera - bo je masz. Potrzebuję podobnego obrazka: U Ciebie będzie to pod Intel .... a nie AMD. Edytowane 27 Grudnia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Potrzebuję podobnego obrazka: Nie znajdziesz go bo to lapek jest. Tu trzeba zainstalować stery albo od intela albo od HP do dysku. Był taki temat niedawno. To rozwiązało problem aktywacji. Tylko nie mogę znaleźć Ale dałem piękną plamę. Mistrzostwo świata Edytowane 27 Grudnia 2012 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 to jest to ? Nic innego nie ma Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 "Wyłącz opóźnianie bufora zapisu na tym urządzeniu" - czy jak zaznaczę krateczkę przy tym dysk będzie szybciej chodził ? Rozumiem że tylko awaria zasilania może zepsuć system ? "Włącz buforowanie zapisu na urządzeniu" - mam zaznaczone dobrze ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi