bananek Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Witam, dzisiaj siedzac przed komputerem na monitorze pojawiło mi się coś takiego, na środku jest napisane to co w temacie. Na początku się bardzo przestraszyłem, ale wszedłem na laptopa i poszukalem troche i duzo osób pisze, ze to wirus, ze to hakerzy podszywujący się po policję. Nie wiem co mam o tym myślec... Chcialbym sie dowiedziec jak to usunac. Proszę o jak najszybszą odpowiedź. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
bandrzal Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2] :Files C:\ProgramData\dsgsdgdsgdsgw.js C:\Users\Szef\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\runctf.lnk C:\ProgramData\dsgsdgdsgdsgw.pad C:\Users\Szef\wgsdgsdgdsgsd.dll C:\Windows\tasks\GoogleUpdateTaskMachineUA.job C:\Windows\tasks\GoogleUpdateTaskMachineCore.job C:\Windows\tasks\Adobe Flash Player Updater.job :commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
bananek Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 proszę bardzo OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 @bandrzal czytałeś zasady działu? Wyraźnie jest napisane że tylko Moderatorzy mogą tutaj udzielać instrukcji. I nie rób tego więcej bo nie skończy się to dobrze. I nie wiem czemu usuwałeś mu zadania od Google i Adobe. Przecież to są poprawne pliki i przydatne. @bananek podsumuj czy problem zniknął i przystąp do finalizacji. 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Zaktualizuj system do Service Pack 1oraz wymienione programy do najnowszych wersji: "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216033FF}" = Java 6 Update 31 "{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A95000000001}" = Adobe Reader 9.5.2 Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
bananek Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Przywracanie opróżnione, programy zaktualizowane. To chyba będzie na tyle. Dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi