Taharii Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Witam, Otóż dzisiaj rano pojawił się na moim komputerze wirus informujący o zablokowaniu policji przez "Polskiej Policji Cyberprzestępczości Departament". Szukałem pomocy na pclab, razem z filutką78 (linkhttp://forum.pclab.pl/topic/843056-Wirus-Polska-Policja-Cyberprzest%C4%99pczo%C5%9B%C4%87-departament/). Niestety nie udało się pokonać wirusa, komunikat przestał się pojawiać, jednak przy okazji znika wszystko z pulpitu pozostawiając czystą tapetę. Filutka wysłała mnie tutaj w poszukiwaniu pomocy więc: Najnowszy OTL: http://www.wklej.org/id/905441/ Byłbym wdzięczny za chociaż próbę pomocy, z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Pierwsza zasadnicza sprawa - Zabrakło drugiego loga z OTL - extras. Nie miałeś zaznaczonej opcji Rejestr - skan dodatkowy na "Użyj filtrowania". Dołączysz ten raport w kolejnym poście. Druga sprawa - log zrobiłeś z konta Administratora a nie z zainfekowanego konta Dawidek. To znaczna różnica. Przez to mogę nie widzieć niektórych obiektów bo konta mają różne rejestry. A więc logi należy robić z zainfekowanego konta i tylko wtedy są prawidłowe. Na tamtym forum ten sam błąd popełniłeś a więc pokazałeś logi z niewłaściwego konta. Zrób tak - pobierz narzędzie OTL z poziomu innego komputera lub konta i zapisz np. na pendrive i podepnij go pod zainfekowany komputer. Następnie wejdź w Tryb awaryjny z obsługą Wiersza polecenia i na właściwe konto, w linii komend wpisz X:\OTL.exe (gdzie X = litera pendrive) i wciśnij ENTER, uruchomi się OTL i w nim opcja Skanuj, na pendrive powstaną logi, które przedstawisz na forum. Odnośnik do komentarza
Taharii Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 No cóż, już po formacie, własnie tak myślałem że mogłem popełnić ten błąd, na koniec zapytałem filutki jednak odpowiedzi nie otrzymałem. Nieważne, wszystko załatwione Dzięki za zainteresowanie i wesołych świąt! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi