1michal123 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Cześć. Musiałem szybko wyłączyć komputer z listwy zasilającej. Pare godzin później, gdy włączam komputer jeszcze raz, po skończeniu ładowania win xp, wyskakuje bluescreen, i komputer się restartuje. W trybie awaryjnym to samo, tylko bez bs'a. Jak teraz mam zdobyć kod błędu? Na goglach coś znalazlem, ale to trzeba coś w "moim komputerze" pomieszać, no ale nie mam jak. Z góry dzięki za pomoc, i wesołych świąt. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Musiałem szybko wyłączyć komputer z listwy zasilającej. Podaj powód ale szczerze. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Podaj powód ale szczerze. Wiesiu, jest Wigilia. Mówimy ludzkim głosem. Nie gnębimy dzieci, żeby wyznały prawdę. Niech rozwalają swoje kompy. Czas miłości i dobroci jest. Odnośnik do komentarza
1michal123 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Musiałem przywitać gości (dziś wigilia), a zanim wszystko bym miał normalnie wyłączać, minęło by pare minut. Jeszcze jakieś pytania od strony technicznej? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Masz rację. Nawet Samir próbował mi powiedzieć, że po pierwszym w życiu bliskim spotkaniu ze wszystkimi moimi wnuczkami nie daje rady. Padł na mich nóżkach jak kawka. EDYTA Do postu niżej. Tak to mój (nie mój tylko Niuni) nowy piesek i jak groźnie się wabi tak groźnie wygląda. A w temacie podejrzewam uszkodzenie dysku. EDYTA Widzę Twój post. Przy starcie F8 i wybierz tylko wiersz poleceń. W oknie wklep chkdsk C: /f /r + enter . W końcowej fazie (podsumowanie) wciśnij Pause/Break, zrób fotkę i wklej. Restart i zobacz czy zadziała. Edytowane 24 Grudnia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Musiałem przywitać gości (dziś wigilia), a zanim wszystko bym miał normalnie wyłączać, minęło by pare minut. Hm, dla mnie to krótko trwa. Start > Zamknij i się zamyka. Idę otworzyć drzwi bo brzybieżeli do Betlejem pasterze No dobra, podaj specyfikacje kompa. I system na jakim pracujesz? Nawet Samir próbował mi powiedzieć, że po pierwszym w życiu bliskim spotkaniu ze wszystkimi moimi wnuczkami nie daje rady. Samir? Mówisz o tym maleństwie, które ostatnio przedstawiłeś? Odnośnik do komentarza
1michal123 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 W trybie awaryjnym z wierszem polecenia to samo, restart. System xp 32. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Przecież prosiłem o dokładne dane. Jaka wersja SP, ile dysków, ile partycji itp. Czy masz płytkę instalacyjną z istniejącą wersją? I jeszcze jedno istotne - zakładam, że masz możliwość wejścia przez F8. Odnośnik do komentarza
1michal123 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 SP 3, jeden dysk, 3 partycje. Płyte na pewno GDZIEŚ mam. Po wciśnięciu F8 wyskakuje okno wyboru trybu, ale co nie wybiore, i tak restart po chwili. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Skoro masz ten początek to problem raczej jest związany z uszkodzeniem dysku. Miałeś farta. Obym się mylił. 1. Poszukaj w Tutorialach tematu w stylu - Problem z niestartującym systemem (nie pamiętam dokładnie). 2. Szybko kopiuj ważne dane z tego dysku na inny komp po podpięciu. 3. Wykonaj skan MHDD + SMART tego dysku - opis na forum. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi