teciu8 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Hej, dzisiaj skonfigurowałem neostrade z urządzeniem TP-LINK TD-W8910G. Po zakończeniu wszystkich czynności podjąłem próbę sprawdzenia połączenia przewodowego i bezprzewodowego. Po kablu wszystko jest sprawne, próbując połączyć się bezprzewodowo, po chwilowej próbie łączenia wyskakuje komunikat: Problem z kartą sieci bezprzewodowej lub punktem dostępu! Dodam, że pracuję na systemie Windows 7. Połączenie bezprzewodowe do innych sieci jest bezproblemowe. Proszę o Państwa pomoc, pozdrawiam Marcin. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Uprzejmie proszę o uzupełnienie wymaganych informacji. Bez tego nie da się skutecznie świadczyć pomocy: https://www.fixitpc.pl/forum-44/announcement-11-wazne-zasady-obowiazujace-w-dziale-sieci/ Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Dodaję logi. proszę: http://n1.netalyzr.icsi.berkeley.edu/summary/id=43ca253f-760-582d3c1e-3cb0-4170-8ac0 w załączniku kolejne dane: net-log.txt ICSI Netalyzr.txt info.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Odinstaluj na próbę Avasta. Potem restart. Zainstaluj pierwszą od góry paczkę sterowników (zielony button "Click for download"): http://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=22&system=5 Daj screen z listy sieci z programu inSSIDer: http://www.metageek.net/products/inssider/ Net-log wskazuje, że sygnał Twojej sieci (jej nazwa jest podobna do Twojego nicka, więc sądzę, że to Twoja) jest bardzo słaby. Masz między komputerem a routerem jakieś urządzenia, które mogłyby powodować zakłócenia, np. głośniki, kuchenkę mikrofalową itd? Wykonaj screeny z konfiguracji WiFi na routerze. Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ok, zabieram się za polecenia. Póki co dodaje to co jeszcze udało mi się zrobić między czasie. Router znajduje się piętro niżej, dlatego taki sygnał. Próbując się połączyć w pomieszczeniu gdzie jest router występuje ten sam błąd: problem z kartą sieci bezprzewodowej lub punktem dostępu. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 gdzie należy wkleić te sterowniki? ściągnięty plik jest w postaci zapakowanego folderu, po wypakowaniu jest kilka plików, nie ma instalatora.. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Kliknij Windows+R, wpisz devmgmt.msc i przejdź do swojej karty sieciowej (Atheros AR5007EG). Z menu kontekstowego wybierz Aktualizuj oprogramowanie sterownika..., wybierz aktualizację przy pomocy posiadanych plików i wskaż wypakowaną paczkę. Po zainstalowaniu ich restart komputera. Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 sterowniki nie pomogły, załącznik: Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 W ustawieniach routera zmień Wireless -> Advanced -> Mode na 54 Mb/s 802.11g. Potem daj nowy raport z Net-log. Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 logi: net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Tutaj wszystko poprawnie. Wygląda tak, jakby problem był z routerem. Daj jeszcze screeny z Wireless -> MAC Filtering, Wireless -> Statistic i Management -> System Log. Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 poniżej odpowiednie screen-y.. z smartfonów i innych laptopów też nie łączy, ciągłe pobierania adresu IP.. router był resetowany przed konfiguracją.. już wymiękam.. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Kliknij w ostatnim View system log i zrób screena temu, co pokaże. Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 poniżej Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 To się szybko nie uda. Pobierz program TeamViewer, uruchom, podeślij mi na PW identyfikator i hasło: http://www.teamviewer.com/pl/index.aspx Połączę się z Twoim komputerem i będę w stanie samodzielnie pogrzebać w ustawieniach routera. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 A czy przypadkiem przyczyną nie jest włączone filtrowanie MAC adresów (screen 1 post #14) i brak dozwolonych adresów na liście Allow? Wystarczy ustawić na Disable i powinno działać. Ewentualnie zostawić to ustawienie i dodać adres swoich kart sieciowych. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Kurde. 10 razy patrzyłem na ten screen i tego nie zauważyłem. teciu8 ustaw w Disabled i powinno działać. Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 już próbuję. Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 ustawiłem tak, teraz podczas próby połączenia z siecią wyrzuca mi jakiś błąd na niebieskim tle ( z Biosa) i resetuje kompa Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Spakuj C:\Windows\minidump i wrzuć na speedyshare.com, a tutaj daj link do paczki. Jak połączenia z innych urządzeń? Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Wygląda to tak: sieć zaczęła działać, z każdego innego urządzenia idzie się z nią połączyć..tylko z mojego laptopa jest coś nie tak, wyrzuca mi błąd i resetuje kompa, tak jak napisałem wyżej.. wyjechałem już z rodzinnego miasta i na stancji mam ten sam problem z połączenie do każdej innej sieci bezprzewodowej, czyli poprzestawialismy coś w windowsie Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Czyli sterowniki do karty, które Ci dałem do zainstalowania. Zainstaluj tę paczkę tak samo jak poprzednio: http://download2.dvd-driver.cz/atheros/drivers/ar5xxx/win7-10.0.0.34-whql.zip Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 a mogę zapuścić format dysku C i instalacje od nowa windowsa? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 A po co? I tak będziesz musiał zainstalować sterownik do karty WiFi, a to właśnie chcemy zrobić. Odnośnik do komentarza
teciu8 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 z tamtego linku nie mogę pobrać :/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi