Akand Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Komputer działa dosyć wolno. Podczas skanowania antywirus COMODO wykrywa 786 rootkitów, niestety nie może ich usunąć. Ja nie mam pojęcia, jak się do tego zabrać, żeby wszystko wyczyścić. Proszę o pomoc. Załączam logi. Dołączyłem plik Gmer.txt 25 grudnia. Results of screen317's Security Check version 0.99.56 Windows XP Service Pack 3 x86 Internet Explorer 8 ``````````````Antivirus/Firewall Check:`````````````` COMODO Antivirus Antivirus up to date! `````````Anti-malware/Other Utilities Check:````````` MVPS Hosts File Spybot - Search & Destroy Sophos Anti-Rootkit 1.5.20 CCleaner Java™ 6 Update 37 Java 7 Update 9 Adobe Flash Player 11.5.502.135 Adobe Reader 10.1.4 Adobe Reader out of Date! Mozilla Firefox (17.0.1) Mozilla Thunderbird (17.0.) ````````Process Check: objlist.exe by Laurent```````` Comodo Firewall cmdagent.exe Comodo Firewall cfp.exe `````````````````System Health check````````````````` Total Fragmentation on Drive C:: ````````````````````End of Log`````````````````````` 08-01-2013 Myślałem o tym, że raport z COMODO możnaby zamieścić, ale nie chciałem być nadgorliwy. Jeden z logów Landuss już mi usunął (zamieszczony z powodu złego zrozumienia instrukcji). Proszę wybaczyć moją niewiedzę w tym zakresie. Załączam raport z COMODO. Extras.Txt OTL.Txt Gmer.txt Raport z COMODO.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Po co logi z DDS skoro jest OTL? Nie są potrzebne i je usuwam. A jeśli chodzi o rootkity wykonaj obowiązkowo log z Gmer, który jest specjalnym narzędziem pod tym kątem. W obecnych logach brak śladów infekcji, tylko śmieci sponsoringowe będą na usuwanie. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Podczas skanowania antywirus COMODO wykrywa 786 rootkitów, niestety nie może ich usunąć. Podstawowa sprawa: nie podałeś w czym, a nikt o to tu nawet nie zapytał. To przecież mogą być jakieś fałszywe alarmy COMODO. W podanych tu raportach nie ma żadnych oznak aktywności infekcji, więc musi być podany raport z antywirusa. . Edytowane 18 Lutego 2013 przez picasso 18.02.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi