Mruku Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zainstalowałem sobie Call of Duty - Black Ops 2, i przy uruchamianiu na początku rządał kilka .dll to dorzuciłem i potem wyskoczyło. Nie znaleziono punktu wejścia procedury _except_handler4_common w bibliotece msvcrt.dll Z innymi grami wszystko jest ok, tak samo z poprzednimi codami tylko ten nie chce się uruchomić, Mam SP3, do tego wszystkie sterowniki poaktualizowane jak trzeba. Odnośnik do komentarza
student Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Najbezpieczniej było by usunąć te pliki i cofnąć system o dzień sprzed wgrania ich do systemu. utwórz punkt przywracania systemu - np. naprawa gry CoD Potem zainstaluj DirectX (to cały pakiet) po uruchomieniu pliku zapisz wszystko w katalogu C:\DirectX9C lub jak masz więcej partycji to poszukaj katalogu cyfrowo-literowego na innej partycji niż systemowa(%WINDIR%) uruchom plikiem directx.exe i klikaj dalej Uzupełnij temat o podstawy log KLIK Odnośnik do komentarza
Mruku Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 ja nie wrzucałem tych dll do system32, tylko do folderu z grą bo tak też można i śmiga spróbuje zainstalować tego directx i zobaczymy czy pójdzie http://speedy.sh/uaHwZ/OTL.Txt http://speedy.sh/zYMWp/Extras.Txt @edit instalacja directx nie pomogła, nadal ten sam błąd Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam, spróbuj zacząć od podobnego wątku: [KLIK] - przygotuj log Dependency Walkera, przy czym przy zapisywaniu wybierz format Dependency Walker Image (*.dwi) i wrzuć na speedyshare.com, a tu w odpowiedzi podaj link. m.g. Odnośnik do komentarza
Mruku Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 http://speedy.sh/yJEXx/t6sp.dwi Oto link. Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Call of Duty - Black Ops 2Ta gra nie jest kompatybilna z systemem Windows XP.http://www.gry-onlin...13.asp?ID=70741 Odnośnik do komentarza
Mruku Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Far Cry 3 tak samo a mi śmiga jak ta lala... Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Far Cry 3 jest kompatybilna z XP, bo obsługuje DX9 i DX11 (na XP tylko DX9). COD Black Ops 2 chyba ma tylko 11-stkę. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Hej, wygląda na to, że w katalogu aplikacji masz plik z DX11 (d:\krzysiek-muzyka\call of duty black ops 2\DXGI.DLL, wzięty żywcem z Win7 bez SP1), który korzysta z funkcji dostępnych od wyższych systemów. Spróbuj zmienić nazwę tego pliku z dxgi.dll na dxgi_old.dll i sprawdź, czy będzie ok. Przyznaję, że nie mam pewności, czy ta aplikacja nie jest na sztywno zszyta z DX11, więc szanse nie są duże... m.g. Odnośnik do komentarza
Mruku Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 cóż, zrobiłem odpalam grę i pokazuje, że brakuje dxgi.dll Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ta gra jest ściśle związana z DX11. http://www.gra.pl/gry/call-duty-black-ops-ii-z-windows-xp-nie-zagrasz Niestety. Tylko Vista/7/8. Odnośnik do komentarza
Mruku Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 hmm.. a jak ogarnę siódemkę na Virtual Box'ie to pójdzie?? Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Na VirtualBoxie nie jest wykorzystywana grafika hosta, czyli nie wykorzysta Twojej grafy tylko wyemuluje słaby odpowiednik. Z prockiem podobnie, z tym że wykorzysta tyle ile przydzielisz. Ja na Twoim miejscu ściągnąłbym trial Win 8 i zainstalował obok XP. Lub kupił nowszy system. Pozdro. Odnośnik do komentarza
Mruku Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 po co mi nowszy sprzęt, zainstaluje sobie normalnie siódemke na innej partycji i przez konsolę będę opałał przy starcie stystemu.. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 A kto powiedział cokolwiek o nowszym sprzęcie? I konsola? Chyba miałeś na myśli bootloader. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ogarnij na Virtual Box-ie . Wszyscy juz dawno to ogarneli dlatego tak malo problemow z grami na sieci. Ty masz brachu opoznienie. Z konsola to bym nie wpadl - masz leb. Odnośnik do komentarza
Mruku Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Hmm.. Nigdy nie miałem problemów z innymi grami, ale dopóki jeszcze xp jest wspierane to gry powinny również na niego wychodzić. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ta... XP jest wspierany tylko w postaci łatek bezpieczeństwa. Koniec. XP jest z 2001 roku, staroć. Obsługuje najwyżej DX9, a do coraz to lepszej grafiki w grach wymagany jest co najmniej DX10.1. Osobiście dopóki siedziałem na XP też byłem wkurzony z powodu gier (przecież to taki 'fajny' i 'szybki' system), jednak po przesiadce na 8 (ale to samo jest z Vistą/7) już jakoś się XP'kiem nie przejmuję. To dobry system, dopóki nie spróbujesz nowszysch rozwiązań Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi