mucha1971 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Parę dni temu mój teść przyniósł mi komputer z wyświetlającym sie co chwila scrrenem Polska policja cyberprzestępczość.N akompie nie dziłał żaden antywirus i zapora była wyłączona.Włączyłem COMODO który znalazł i usunął 3 problemy w systemie.Myślałem ze to koniec problemów.Jednakże teraz po odpaleniu komputera wyświetla się komunikat o brakującym module-(Wystąpił błąd podczas ładowania C:\DOCUME~1\Basia\USTAWI~1\Temp\wpbt0.dll Nie można odnaleźć określonego modułu.) Nie chcę sam kombinować dalej bo informatyk ze mnie słabiutki a widzę że szanowni administratorzy świetnie ogarniają temat i dlatego też bardzo proszę Was o pomoc. COMODO wywaliłem bo strasznie mulił system i teraz jedyna ochrona jest win def i zapora systemowa. pozdrawiam. bezsilny forumowicz(nowy) Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Według logów infekcja nadal tutaj siedzi. Przejdź do usuwania. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O3 - HKU\S-1-5-21-1436348166-476258708-435744061-1006\..\Toolbar\ShellBrowser: (no name) - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} - No CLSID value found. :Files C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\lsass.exe C:\Documents and Settings\Basia\Menu Start\Programy\Autostart\ctfmon.lnk :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
mucha1971 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Dziękuję za odpowiedź na moją prośbę. Po wklejeniu powyższego tekstu i wykonaniu skryptu nowy raport w OTL wygląda następująco OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Skrypt został poprawnie wykonany. Możemy przejść do zadań końcowych. 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL oraz usuń z dysku ten plik C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\0tbpw.pad 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Zaktualizuj wymienione programy do najnowszych wersji: "{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A70500000002}" = Adobe Reader 7.0.5 - Polish "Mozilla Firefox 16.0.2 (x86 pl)" = Mozilla Firefox 16.0.2 (x86 pl) Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi