Radzio Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Witam, od dłuższego czasu przestał uruchamiać mi się (chyba od początku się nie uruchamiał) bluetooth w laptopie, musiałem wchodzić w /Program Files/, folder bluetootha i dopiero plik btw.exe. Zauważyłem że brakuje linijki btw (od bluetootha) w Narzędziach Konfiguracji Systemu w zakładce Uruchamianie. Czy jest możliwość zrobienia tak, aby po wklepaniu msconfig i przejściu na kartę Uruchamianie widniała linijka od bluetootha? Bo za nic nie da się jej tam dodać, a często dość korzystam z bluetootha. Chodzi mi o wstawieniu tej linijki w msconfigu w uruchamianiu, a nie w autostarcie. Dodam że kiedyś (przed instalacją nowego XP który zrobiłem miesiąc temu), to wszystko było ok. Po wpisaniu msconfig w sekji Uruchom - był program bluetootha zaptaszkowany, a teraz go wcale nie ma... Czy da się to naprawić? pozdrawiam Radek Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Witam, od dłuższego czasu przestał uruchamiać mi się (chyba od początku się nie uruchamiał) bluetooth w laptopie, musiałem wchodzić w /Program Files/, folder bluetootha i dopiero plik btw.exe. Zauważyłem że brakuje linijki btw (od bluetootha) w Narzędziach Konfiguracji Systemu w zakładce Uruchamianie. Czy w Panelu sterowania jest pozycja Bluetooth i da się tam przeprowadzić akcję podobną do tej: KLIK? Czy działa skrót funkcyjny w rodzaju Fn+F5? Jaki to laptop? Czy jest możliwość zrobienia tak, aby po wklepaniu msconfig i przejściu na kartę Uruchamianie widniała linijka od bluetootha? Teoretyzując w kwestii dorabiania ręcznego: 1. Zaimportować do rejestru wpis według formuły: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]"Opis"="C:\\Program Files\\Ścieżka\\BTTray.exe" 2. Lub wrzucić skrót do BTTray.exe do folderu Autostartu. 3. Lub przeinstalować całe oprogramowanie Bluetooth. Chodzi mi o wstawieniu tej linijki w msconfigu w uruchamianiu, a nie w autostarcie. Karta Uruchamianie nosi i zapisy rejestru i zapisy folderów Autostart wspólnie. . Odnośnik do komentarza
Radzio Opublikowano 23 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Picasso, nawet nie wiem jak mam Ci dziękować, znowu mi pomogłaś!! Czy w Panelu sterowania jest pozycja Bluetooth i da się tam przeprowadzić akcję podobną do tej: KLIK? Czy działa skrót funkcyjny w rodzaju Fn+F5? Jaki to laptop? Jest takie coś, ale tam nie ma opcji aby uruchomić aplikację przy starcie Windows. Mój laptop nie jest za nowy, to HP dv6830ew, oprócz tego nic mi z nim nie sprawia problemu. Teoretyzując w kwestii dorabiania ręcznego: 1. Zaimportować do rejestru wpis według formuły: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "Opis"="C:\\Program Files\\Ścieżka\\BTTray.exe" Właśnie stworzyłem w notatniku to co mi napisałaś i w miejscu opis wpisałem BTTray jak również zmieniłem na właściwą ścieżkę i dodałem wpis do rejestru. Teraz wszystko jest na swoim miejscu i Bluetooth uruchamia się normalnie z Windowsem, nie muszę dodawać skrótu do programu do Autostartu nawet Bardzo Ci dziękuję za rade, a ten wpis zatrzymam sobie w razie gdyby coś szwankowało, przyda mi się, Picasso bardzo Ci dziękuję znów i temat uważam za zamknięty. Mam nadzieje że przyczyni się do pomocy innym forumowiczom. Dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi