rogasneth Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Witam, Jestem świadom tego, że temat będzie na tym forum zdublowany, bo ktoś miał podobny problem. Próbowałem poradzić sobie sam, googlałem i szukałem sterowniów, ale nie mogłem znaleźć. Sytuacja wygląda następująco: Komputer świeżo po formacie (nawet dwurotnym), zainstalowałem sterowniki załączone do kompletu i mam tylko problem z zainstalowaniem sterowników karty graficznej. Szukałem na tej płytce sterowników od chipsetu, ale nie mogę znaleźć (nawet przeglądałem na tej stronce sterowniki do tej płyty głównej, ale praktycznie to samo mam na płytach i poinstalowałem to na komputerze: support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=A7V8X-X&p=1&s=10 ). W menadżerze urządzeń wyświetla mi się żółty znak zapytania obok "Kontrolera wideo (zgodny z VGA). System: Windows XP Home Płyta główna: ASUS A7V8X-X Poniżej raport z Everesta. Report.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 W menadżerze urządzeń wyświetla mi się żółty znak zapytania obok "Kontrolera wideo (zgodny z VGA). Zacznijmy od początku. jaka karta graficzną dysponujesz i czy w biosie jest ustawione wykrywanie kart zewnętrznych? Odnośnik do komentarza
rogasneth Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Karta graficzna to: SAPPHIRE HD 3450 512M DDR2 AGP (co więcej, ta płyta nie ma zintegrowanej karty graficznej. Od początk zamontowana była zewnętrzna karta) - Sterowniki od ATI. Myślę, że mam wlączone bo wcześniej nie było z tym problemów. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 [ Gniazda systemowe / AGP ] Właściwości gniazd systemowych: Oznaczenie gniazda AGP Typ AGP 4x Użycie W użyciu Szerokość danych magistrali 32-bitowy(a) Długość Krótka To juz nie zle, potwierdzenie, ze siedzi. Pytanie (moze bezzasadne) czy masz wiatraczek na karcie czy chlodzenie pasywne -- i dobierasz stery http://www.sapphiret...0006&lid=1&os=1 Widze tam jakis Hotfix , mozna sprawdzic. Proponuje jednak SP3 i wszystkie aktualizacje z Dx wlacznie + do plyty. @edit masz na stronie asusa taki - VIA 4 in 1 driver Package Service v4.49 - to zapakuj http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=A7V8X-X&p=1&os= Odnośnik do komentarza
rogasneth Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Chłodzenie pasywne. Aktualnie instaluję SP2, później sprawdzę ewentualnie z SP3. Jeśli chodzi o VIA 4 in 1 to zainstalowałem od razu, bo to jest na płytce od płyty głównej. @Edit SP2 nie pomógł. Rozwiązaniem zagadki był ten hotfix. Dziękuję bardzo za pomoc! Edytowane 18 Grudnia 2012 przez rogasneth Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Wesolych Swiat i skaczacej choinki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi