Anonim6 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 W poscie nr 69 wyrazilem swoje zdanie. Podnoszenie napiecia nie ma sensu jesli wszystko dziala. Czyste stery i tyle. Bawienie sie napieciem bylo/jest zalecane w przypadku niestabilnosci grafiki. Dotyczy przewaznie wynalazkow podkreconych przez producenta z kosmicznym chlodzeniem i cudami na kiju. Kombinuja , majstruja http://forum.purepc....lacja-napiecia/ , a potem sprzedaja na ajsregro jako nowka sztuka nie krecona i z gwarancja. Daj sobie spokuj - ze sterami sie doprowadz do porzadku. Odnośnik do komentarza
Wojttekkk Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jak zainstalować te stery na czysto bez CCC? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jak zainstalować te stery na czysto bez CCC? A normalnie. Rozpakuj je za pomocą Winrara lub 7 zipa i z memnedżera Urządzeń. Odnośnik do komentarza
Wojttekkk Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ok zrobiłem tą instalacje wg poradnika który znalazłem na necie. Ale teraz pytanie... Bo w CCC mogłem ustawić jaką rozdzielczość mogę ustawiać na ekranie/w grach, bo na default jest ustawione max 1600x1200, a mój monitor obsługuje 1920x1080. Jak teraz to zrobić bez CCC abym mógł ustawiać rozdzielczość 1920x1080? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 PPM na ekranie -> Rozdzielczość ekranu lub przez Personalizuj. I jeszcze takie info: - sprawdź w Programy i funkcje czy nie masz CCC lub AMD Catalyst - obecna wersja sterowników to Beta - wersja 12.10 (wg tego co pisano w sieci) miała problemy z dziwnym wzrostem pobieranej mocy Ja nadal siedzę na v. 12.8 i jest stabilnie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ja nadal siedzę na v. 12.8 i jest stabilnie. Wiesław, zapytam tak ogólnie - z odpowiedzi autora wynika że jemu rozdzielczość nie wskakuje z automatu, czemu? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Nie wiem jak ma podłączony monitor. Jeżeli przez DVI to powinien być rozpoznawany. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Nie wiem jak ma podłączony monitor. Jeżeli przez DVI to powinien być rozpoznawany. A ja myslę ze rodzaj złacza nie ma znaczenia. Miałem Dsub, DVI i zawsze wszystko chodziło. I nie było różnicy czy karta AMD czy Gforce. Nie wiem, może ja mam farta. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Nigdy tego nie robilem, ale czytam czasem o jakis sterach do monitora. Podobno pomaga. Niby kompatybilne robi sie z GPU....kto to panie teraz nadazy za ta technika. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Bardzo istotny element wg. mnie to producent monitora. Jeżeli dołącza płytkę ze sterownikami to należy je dograć. Jeżeli to płytka tylko z Manualem to monitor sam się przedstawia w systemie. Tak myślę i nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jeżeli to płytka tylko z Manualem to monitor sam się przedstawia w systemie. Tak myślę i nigdy się nad tym nie zastanawiałem. No ja też. Choć były na forum przypadki że bez wgrania sterów do monitora karta nie wspólpracowała. Dotyczyło to Nvidia. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 No przecie pisze, ze czytalem bo u mnie nie bylo takich przypadkow w rodzinie oraz najblizszej okolicy. Sprobowac warto. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Nigdy tego nie robilem, ale czytam czasem o jakis sterach do monitora. Podobno pomaga. Niby kompatybilne robi sie z GPU....kto to panie teraz nadazy za ta technika. Ta technika ma conajmniej cztery lata (patrząc po sterowniku) -> http://zapodaj.net/376ea5d99f3f6.png.html i mnie tam pomaga, bo z kartą nie mam żadnych problemów. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ja tez nie mam problemow oba chodza jak marzenie bez sterow, a ten drugi to Philips. Tak czy siak dziadek marek przypomnial sobie o bolszej technice sterowania sterownikami patrzydel i wyartykuowal owe publicznie. Ide sie dopic. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 To jest dopiero technika. Nawet nie wiedziałem, że tak fajnie mam. Odnośnik do komentarza
Wojttekkk Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 PPM na ekranie -> Rozdzielczość ekranu lub przez Personalizuj. I jeszcze takie info: - sprawdź w Programy i funkcje czy nie masz CCC lub AMD Catalyst - obecna wersja sterowników to Beta - wersja 12.10 (wg tego co pisano w sieci) miała problemy z dziwnym wzrostem pobieranej mocy Ja nadal siedzę na v. 12.8 i jest stabilnie. chodzi mi o to, że w CCC musiałem zawsze sobie ustawić ustawienia, że mogę mieć rozdzielczość 1920x1080, a nie 1600x1200... Na tej rozdzielczości mam troche "pixeliade"... Nie wiem czemu nie wykrywa mi rozdzielczości... Mam zainstalowane sterowniki od monitora te z płytki. Grałem teraz około 4 godz. i mnie ani razu nie wywaliło po tej instalacji czystych sterowników. Ale nie wiem jak ustawić tą rozdzielczość, abym mógł mieć 1920x1080. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 To Twoje wypowiedzi A czy przyczyną może być np podłączenie monitora do karty? Monitor mam pod D-Sub (nie mam wejścia HDMI ani DVI), a do karty dostałem w zestawie Adapter DVI/D-Sub i przez to mam podłączone. Chociaż wydaje mi się, że to nie ma z tym związku. czyli teraz pytanie - jaki szanowny kolega ma monitor ? prosimy o dane. Odnośnik do komentarza
Wojttekkk Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Samsung SyncMaster B2230N Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Monitor posiada TYLKO wejście analogowe. Rozdzielczość jest silnie związana z tzw. pasmem przenoszenia inp. trochę inny model z inną dodatkową literką obsłuży pełną rozdzielczość matrycy. Poszukaj na płytce do monitora stosownego pliku z rozszerzeniem .inf (początek to może być model) - otwórz go w notatniku, skopiuj i shostuj na jakiś serwer i podaj linka. Odnośnik do komentarza
Wojttekkk Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 http://www.speedyshare.com/UfRDd/SMB2230N.inf Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jest info o pełnej rozdzielczości. Post #91 - jak klikniesz na Monitor to nie pojawia się Samsung? Odnośnik do komentarza
Wojttekkk Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Nie... Tylko to "Rodzajowy monitor inny niż PnP"... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 W oknie Rozdzielczość ekranu klik na Ustawienia zaawansowane -> Monitor -> Właściwości . Odnośnik do komentarza
Wojttekkk Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 W MU -> monitor -> PPM -> Aktualizuj sterownik -> wskazujesz dokładnie ten plik SMB2230N.inf (oczywiście płytka w napędzie). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi