Zerka Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witam serdecznie, Mam problem przy uruchamianiu systemu jako Użytkownik (jako Admimistrator nie ma tego komunikatu) - pokazuje się komunikat w oknie "Wystąpił problem podczas uruchamiania pliku C:\Users\Artur\AppData\Lokal\Temp\wgsdgsdgdsgsd.exe Nie można odnaleźć określonego modułu." Martwią mnie w errory w wynikach skanowania przez OTL. Windows Defender często nie włącza się. Ale nie mogę znaleść error'a związanego z wgsdgsdgdsgsd.exe i Windows Defender, ale za to są inne. Załączam (poprawne): Extras.txt OTL.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Temat uporządkowałam. Zbędne posty do śmieci. Teraz dopiero się zorientowałam, że logi są zrobione nie z tego konta co należy, czyli Windows7 a nie Artur: Computer Name: ARTHUR | User Name: Windows7 | Logged in as Administrator. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\Artur\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ctfmon.lnk C:\ProgramData\lsass.exe C:\ProgramData\dsgsdgdsgdsgw.pad :OTL O2:64bit: - BHO: (no name) - {3CA2F312-6F6E-4B53-A66E-4E65E497C8C0} - No CLSID value found. O2 - BHO: (no name) - {3CA2F312-6F6E-4B53-A66E-4E65E497C8C0} - No CLSID value found. :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. 2. Z poziomu konta Artur (nie Windows7) zrób nowy log OTL z opcji Skanuj. Pliku Extras po raz drugi nie dostarczaj. Odpowiadasz mi już w nowym poście oczywiście, nie edytuj pierwszego... . Odnośnik do komentarza
Zerka Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Już się nie pojawił komunikat odnośnie wgsdgsdgdsgsd.exe. Ale Windows Defender znowu nie zaskoczył. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Infekcja pomyślnie usunięta. Przejdź do finalizacji tematu: 1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL i kwarantannę z trojanami. 2. Masz zainstalowaną Javę 64-bit (najnowsza) oraz Javę 32-bit (stara): ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== 64bit: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F86417010FF}" = Java 7 Update 10 (64-bit) [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217005FF}" = Java 7 Update 5 Odinstaluj Java 7 Update 5 i zainstaluj najnowszą dziesiątkę w wersji 32-bit (x86): KLIK. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. Windows Defender często nie włącza się. (...) Ale Windows Defender znowu nie zaskoczył. Co do Windows Defender: w systemie antywirus aktywny, a obecnie to chyba większość antywirusów deaktywuje próby startu Windows Defender, by im nie przeszkadzał. Wg Twojego raportu usługa Windows Defender jest na Ręcznym a nie Automatycznym: SRV:64bit: - [2009-07-14 02:41:27 | 001,011,712 | ---- | M] (Microsoft Corporation) [On_Demand | Stopped] -- C:\Program Files\Windows Defender\MpSvc.dll -- (WinDefend) I dobrze. Działa AVG, Windows Defender do lamusa. To stare oprogramowanie. . Odnośnik do komentarza
Zerka Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 No powstał problem z javą. W IE 32 i IE 64 jak weryfikuję na stronie java.com to pojawia się informacja: W systemie wykryto niedziałające oprogramowanie Java. Zainstaluj oprogramowanie Java, klikając przycisk pobierania. Extras.txt - http://www.wklej.org/id/898429/txt/ OTL - http://www.wklej.org/id/898428/txt/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 W IE 32 i IE 64 jak weryfikuję na stronie java.com to pojawia się informacja: W systemie wykryto niedziałające oprogramowanie Java. Zainstaluj oprogramowanie Java, klikając przycisk pobierania. Nie wiem skąd pobierasz, ale zamontowałeś starszą Java 32-bit, numer 5 wymieniony na 9: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== 64bit: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F86417010FF}" = Java 7 Update 10 (64-bit) [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217009FF}" = Java 7 Update 9 Najnowsza to 10. W przyklejonym wyraźnie mówię skąd pobierać: JavaAktualna wersja: Java SE 7 update 10 (JRE) + Java SE 6 Update 38 [buttons=http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html]Pobieranie[/buttons] Mowa o standardowej wersji dla przeciętnych użytkowników, czyli JRE. Na podanej stronie w kolumnie JRE > Download > Accept.... Kilku użytkowników zadziwiło mnie nieumiejętnością znalezienia pasującego instalatora (m.in. jakoby wersji dla XP nie było). Dla systemów 32-bit (czyli i XP) należy pobrać jeden z plików o nazwie "Windows x86...". Ad wersji 64-bit: na systemach 64-bit instalacja Java 64-bit dotyczy tylko przeglądarek natywnie 64-bitowych, w większości przypadków należy zainstalować wersję 32-bit. Odinstaluj obie Java, które masz obecnie. Wchodzisz na podaną stronę. Na stronie w kolumnie JRE klik w Download. Pobierasz jeden z tych instalatorów 32-bitowych: Windows x86 Online jre-7u10-windows-i586-iftw.exe Windows x86 Offline jre-7u10-windows-i586.exe Ta Java 32-bit będzie pracować w kombinacji z Internet Explorer 32-bit (domyślnie przypięty na Pasku zadań). Dla Internet Explorer 64-bit należy zainstalować osobną Java 64-bit. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi