chara Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 A tak z innej beczki mam jeszcze jeden drobny, ale trochę uciążliwy problem. Przez USB podłączam zewnętrzny dysk. Kiedy po skończonej pracy z dyskiem każę systemowi go wyłączyć, to czasem dysk nie przestaje się kręcić, choć system przestaje go już widzieć. Złącze USB 3.0. Dysk My Passport WD. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Kiedy po skończonej pracy z dyskiem każę systemowi go wyłączyć, to czasem dysk nie przestaje się kręcić, choć system przestaje go już widzieć. W jaki sposób go wyłaczasz? Korzystasz z bezpiecznego usuwania urządzen podpinanych na USB? Czy dysk ma własne zasilanie? Odnośnik do komentarza
chara Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Przez systemowe bezpieczne usuwanie sprzętu i wysuwanie nośników (Explorator Windows) z ikony w pasku po prawej stronie ekranu. Dysk jest zasilany przez USB. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 1 x COMBO audio jack 1 x VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor 1 x USB 3.0 port(s) 2 x USB 2.0 port(s) 1 x RJ45 LAN Jack for LAN insert 1 x HDMI Lapek posiada USB3, czy podpinasz dysk do właściwego portu? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 A tak z innej beczki mam jeszcze jeden drobny, ale trochę uciążliwy problem. Przez USB podłączam zewnętrzny dysk. Kiedy po skończonej pracy z dyskiem każę systemowi go wyłączyć, to czasem dysk nie przestaje się kręcić, choć system przestaje go już widzieć. Złącze USB 3.0. Dysk My Passport WD. Ja miałem ten sam problem. Rozwiązanie znalazłem wg tego - http://www.raymond.cc/blog/power-off-usb-port-when-safely-removed-usb-device-in-windows-7/ Korekta w rejestrze wyleczyła mój przenośny dysk USB. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi