stinx Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Witam nie działa mi poprawnie seed w utorrent sprawdzałem przykładowy torrent i działa pobieranie ale seed nie działa. Wiem że to mało informacji ale potrzebuje chyba krok po kroku sprawdzenie wszystkich możliwych prolemów. Sprawdzałem firewall tego on windows ale to nie to ponieważ w utorrent jest opcja "dodaj wyjatek do zapory" wina routera to też nie problem ponieważ próbowałem na samym kablu i to samo. Zapewne będziecie chcieli wiedzieć co to za internet Homenet łącze <100 Mbit/s symetryczne ile wyciąga to nie narzekam ale coś tutaj jest nie tak z czymś czego za bardzo nie znam. Dodam że jak zaznacze opcje to toreki seeduje ale na prywatnych trackerach jest to zakazane Edytowane 13 Grudnia 2012 przez stinx Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jak mi jeszcze raz ktoś napisze post jakimś dziwnym kolorem, dzięki któremu ciężko go odczytać, to rączki i nóżki pourywam. Proszę o zastosowanie się do zasad działu i zamieszczenie logu z Net-log oraz ICSI Netalyzr. Bez tego nie jestem w stanie odpowiedzieć. https://www.fixitpc.pl/forum-44/announcement-11-wazne-zasady-obowiazujace-w-dziale-sieci/ Pokaż Net-log zarówno z połączenia przez router, jak i bezpośredniego (czyli nazywanego przez Ciebie "po kablu"). Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Net loga i icsi przez router ale nie przez wifi bo przez wifi nie używam tylko WAN http://n2.netalyzr.i...-696d-441e-9071 TO w końcu co jest nie tak? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Dostajesz lokalne IP od dostawcy, więc jesteś za NAT-em ergo masz zablokowane porty. Pogadaj z Homenet, czy mogliby Ci przyznać publiczne IP. Co pokazuje test połączenia w uTorrent? Daj logi z OTL: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 ta nie mam wykupionego zew. ip Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Musisz mieć zewnętrzne IP. Tu już nie ma znaczenia, czy dynamicznie przydzielane, czy statycznie. Nie możesz mieć z podsieci lokalnej dostawcy, bo wtedy nie widać Cię z zewnątrz. Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 temat do zamkniecia Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Logi mi już na nic, potrzebujesz zewnętrznego IP. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi