avertos Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Naczytałem się paru artykułów gdzie piszą że indeksowanie bardzo zamula system i warto to wyłączyć. Czy to prawda? Osobiście to wyłączyłem ale co za tym idzie długo szukam jakichkolwiek plików opcją szukania. Co troche mi to przeszkadza ale jeżeli dzięki temu mam szybszy system to wole to zatrzymać. Co wy o tym myślicie? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 https://www.fixitpc.pl/topic/46-optymalizacja-i-odchudzanie-windows-xp/page__view__findpost__p__189 Nie sugeruj się systemem XP. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Nie sugeruj się systemem XP. Nie sugerowałem się systemem XP i mam wyłaczone. Jak wiesz Wiesiu, nie korzystam z Explorera, choc potrafie się nim posługiwać. Zadnych negatywnych zmian nie zaznałem. Sądzę że jest to sprawa indywidualnej konfiguracji. pozdro Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Ja też mam wyłączone na wszystkich dyskach włącznie z usługą. Nie widzę problemów. Wg mnie włączenie może mieć sens w przypadku dużych dysków (partycji) i bardzo dużej ilości niewielkich plików, które są często modyfikowane. Zysk włączonego indeksowania w wyszukiwaniu nie odpowiada stratom czasu i zasobów w normalnej pracy. Jest to również w linkowanym tutku. Zdecydowanie większe korzyści daje regularne oczyszczanie dysków i defragmentacja zewnętrznym softem, który ma opcję BOOT (defragmentacja m.in. MFT). Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zdecydowanie większe korzyści daje regularne oczyszczanie dysków i defragmentacja zewnętrznym softem, który ma opcję BOOT (defragmentacja m.in. MFT). O tym Wiesiu, można pisać rozprawkę, problem w tym, że mało byłoby czytelników. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Wyłącz indeksowanie a na pulpit wrzuć szybki zamiennik szukajki: Portable UltraSearch - http://www.softpedia.com/get/PORTABLE-SOFTWARE/System/File-management/Portable-UltraSearch.shtml Odnośnik do komentarza
avertos Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Czyli indeksowanie w windows 7 nie wplywa zle na system? TAK? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Odpowiem przewrotnie. I tak i nie. Wszystko zależy wyłącznie od sprzętu. Ma duży zapas mocy czy nie - w sensie hardware. Odnośnik do komentarza
avertos Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Podalem sprzet w sygnaturce, co myślisz? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Tu ma wpływ wiele czynników. Nalepszym rozwiązaniem jest pozostawienie włączenia indeksowania i normalne użytkowanie kompa przez np. tydzień a nstępnie wyłączenie indeksowania i taki sam okres użytkowania z podobnym wykorzystaniem. Po takim teście oceniasz przydatność indeksacji, utrudnienia w pracy itp. Po takiej subiektywnej ocenie sam decydujesz o korzyściach lub wadach i wybierasz najlepsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi