skrzatx0 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam, Niestety na moim komputerze też "zagościła policja". Uruchomiłem Kaspersky Rescue Disc 10, a później Bit Defender Rescue, który zakomunikował że wyrzuca trojana. Teraz po uruchomieniu komputera wychodzi błąd - brak wgsdgsdgdsgsd.exe, ale działa w miarę normalnie. Załączam logi z OTL i proszę o pomoc. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Według logów infekcja nadal jest tutaj aktywna i nic nie zostało usunięte. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k File not found :Files C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\lsass.exe C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\dsgsdgdsgdsgw.pad C:\Documents and Settings\User\Menu Start\Programy\Autostart\ctfmon.lnk :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2] :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
skrzatx0 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zalaczam plik z OTL. Przestawila mi sie klawiatura na chyba niem i nie mam polskich ogonkow. Musialem zmienic rozszerzenie pliku z log na txt Układ klawiatury powrócił po restarcie Przepraszam, ale nie wiem czy już zakończona naprawa systemu. Proszę tylko o wiadomość czy mam jeszcze czekać na następne skrypty dla OTL. 12112012_164421.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Dałeś mi log z usuwania, o który z resztą nie prosiłem. Masz wykonać nowy log ze skanowania i pokazać na forum. Odnośnik do komentarza
skrzatx0 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Poniżej nowy log OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Infekcja poprawnie usunięta. Przejdź do finalizacji tematu: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
skrzatx0 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Powyższe instrukcje wykonałem. Dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi