MrPajax Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 @Edit Przepraszam za spam. Zapomniałem o uruchomieniu wiersza poleceń jako administrator i wtedy otworzeniu mojego pliku. Witam, Chciałem stworzyć plik wsadowy na zadanie domowe. Nie miałem pomysłu, aż do czasu wpadnięcia na pomysł z plikiem Hosts. Podjąłem się próby skopiowania pliku, następnie jego przerobienie i powrotne przekopiowanie na dane miejsce + utworzenie kopii zapasowej. Niestety nie wiem jak wprowadzić plik hosts z powrotem do folderu drivers/etc.Nie wiem jak uzyskać prawa administratorskie do kopiowania (chociaż jestem na koncie administratora). Ma ktoś pomysł? :/ O to co udało mi się wyskrobać: @echo off if exist C:\Test goto kopiowanie if not exist C:\Test goto tworzenie :tworzenie mkdir C:\Test mkdir C:\Test\Kopia goto kopiowanie :kopiowanie if not exist C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts goto koniec copy C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts C:\Test\Kopia copy C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts C:\Test type C:\Test\strony.txt >> C:\Test\hosts echo Modyfikowanie zakonczone sukcesem! if exist C:\Test\hosts goto powrot :powrot copy C:\Test\hosts C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts echo Kopiowanie powiodlo sie! :koniec pause Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi