terra Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam, proszę o pomoc w odblokowaniu systemu. Użyłem KasperskyRescueDisc, ale bez efektów. Na szczęście nie zdążyłem użyć ComboFix'a, bo trafiłem na Was:) Pozdrawiam OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- E:\Velleman\WinDSO_FG32\DLPortIO.SYS -- (DLPortIO) :Files C:\Documents and Settings\amba\wgsdgsdgdsgsd.exe C:\Documents and Settings\amba\Dane aplikacji\Opusbext.dat C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\dsgsdgdsgdsgw.pad C:\Documents and Settings\amba\Menu Start\Programy\Autostart\runctf.lnk :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
terra Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zrobione OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Infekcja zażegnana. Wykonaj finalizację: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Zaktualizuj wymienione programy do najnowszych wersji: Internet Explorer (Version = 7.0.5730.13) "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216033FF}" = Java 7 Update 7 Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
terra Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Wykonane. Dziękuję bardzo za fachową pomoc! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi