disnemar Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Witam Mój system to Windows7 64bit. Od kilku dni mam "wariacje" związane z przeglądarkami. Firefox po włączeniu komputera działa poprawnie aby po upływie pewnego czasu nie uruchomić się w ogóle tylko wyświetla komunikat z wyborem: zrsetowanie ustawień lub tryb awaryjny... IE zachowuje śię podbnie tj okno się otwiera ale potem nic nie można zrobić poniewaz każde kliknięcie otwierar okno kolejne a pasek boczny nie dział zupełnie. Po zamknięciu przegladarek wszystkie ikony na pulpicie wyglądaja na kliknięte(podświetlone) i też nic zrobić nie można. Pomaga reset. Załączam OTL oraz Security Check i będę wdzięczny za pomoc. OTL.Txt Extras.Txt checkup.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Infekcji czynnej tu nie widać, jest tylko kilka podejrzanych folderów oraz drobne adware. Wyczyść: 1. Przez Panel sterowania odinstaluj adware Internet Explorer Toolbar 4.6 by SweetPacks, Update Manager for SweetPacks 1.1. 2. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\Przemek\AppData\Roaming\Azuf C:\Users\Przemek\AppData\Roaming\Yndeo C:\Users\Przemek\AppData\Roaming\Zeif C:\Program Files (x86)\Common Files\AVG Secure Search netsh advfirewall reset /C :OTL O2:64bit: - BHO: (no name) - {F9E4A054-E9B1-4BC3-83A3-76A1AE736170} - No CLSID value found. :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. 3. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Delete. Na dysku C powstanie log z usuwania. 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. Od kilku dni mam "wariacje" związane z przeglądarkami. Upewnij się, że spółka COMODO Internet Security + Avira nie są przyczyną. . Edytowane 1 Lutego 2013 przez picasso 1.02.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi