Anonim8 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Czy to wystarczy ? Z fotką potrwa to do jutra. Nie wystarczy. Takie cuś powinno być i leci skan pamięci http://www.poradykom...6cc69-20429-jpg Ustawiłeś w biosie bootowanie z płyty? Ustawiasz bootowanie z CD > wkładasz płytę z nagranym obrazem ISO programu Memtest i robisz restart kompa. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Chyba`(a raczej na pewno) coś schrzaniłem. Puszczę to jeszcze raz. Fotkę sobie darujemy ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) coś schrzaniłem. Puszczę to jeszcze raz. Fotkę sobie darujemy ? Tak fotki nie chcę. Pobierasz to http://www.memtest.o...6+-4.20.iso.zip rozpakowujesz, w środku jest plik obrazu ISO z programem. Nagrywasz ten plik na płytkę funkcją nagraj obraz ISO. Ustawiasz bootowanie z CD/DVD wkładasz nagraną płytę do napędu i restart. I jeszcze jedno - test się nie skończy samoczynnie. Będize stale powtarzany. Jeśli nie ma błedów powiedzmy do godziny 21 to należy go przerwać Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 I jeszcze jedno - test się nie skończy samoczynnie - szkoda, że o tym nie wiedziałem, no mniejsza..Załączam dwie przykładowe fotki z testu i co dalej ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Wykonaj test dla każdej kości osobno. Czyli zostawiasz tylko jedną i testujesz. W ten sposób dowiesz się czy wszystkie padły czy tylko jedna. szkoda, że o tym nie wiedziałem, no mniejsza.. Bo nie czytasz uważnie tego co piszę. Pisałem test ma trwać kilka godzin lub do pierwszych błedów Jeśli pojawią się błedy przerywasz test. Taka kość jest do wyrzucenia Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Przeprowadzone testy są dla mnie zagadkowe. Każdą kość badałem oddzielnie. Test przerywałem po zakończeniu 8-miu testów i pojawieniu się na dole strony komunikatów: Pass complete, no errors... Wszystkie cztery kości przeszły testy pozytywnie. Powtórzyłem testy dla wszystkich kości, wyniki też pozytywne. Co dalej ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Testy nie są pozytywne. Bo masz błedy, świadzcy o tym pierwszy obrazek i wszystko co jest zaznaczone na czerwono. Nie ma prawa być żadnego błedu. Nawet jeden dyskwalifikuje Ram. Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Testy nie są pozytywne - Przecież napisałem, że wszystkie były pozytywne, w warunkach, jakie miały być, czyli gdy każda kość była badana oddzielnie. Miałem nadzieję, że zmiana warunków testowania da Ci coś do myślenia. Bo masz błedy, świadzcy o tym pierwszy obrazek i wszystko co jest zaznaczone na czerwono - Pierwszy obrazek pochodzi z testowania wszystkich kości jednocześnie, w rozumieniu że wszystkie są włożone. Właśnie dlatego, że te wyniki obydwóch testów się różnią, napisałem że jest to dla mnie zagadkowe. No, ale ja mam prawo mieć dużo wątpliwości, ja nie jestem fachowcem. Pass complete, no errors... - to chyba oznacza, że test jest skończony i nie ma ani jednego błędu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Miałem nadzieję, że zmiana warunków testowania da Ci coś do myślenia. I jak działają teraz przeglądarki? Czy mi dało coś do myślenia? Owszem kości/kość mogła być żle obsadzona w slocie i sypała błedami. Po testach każdej z osobna działają prawidłowo. Podaj specyfikację kompa. Wtedy pogadamy. Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Przy pełnej obsadzie czterech kości po ok. 20-tu minutach Google Chrome zaczął się wyłączać. Wyjąłem jedną na czwartym slocie i próbuję. Ale teraz chodzi mi o to, jak się robi to System Summary w HWInfo, bo zapomniałem ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Ale teraz chodzi mi o to, jak się robi to System Summary w HWInfo, bo zapomniałem To się uruchamia automatycznie, zaraz po uruchomieniu HWinfo Tylko obrazki wstawiasz Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Nie chciałbym zapeszyć, ale i FF i GC działają bez zakłóceń. Nasuwa mi się wniosek, że prawdopodobnie uszkodzona jest płyta główna w okolicy czwartego slotu pamięci, albo sam slot jest wadliwy. Co Ty o tym sądzisz. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Nasuwa mi się wniosek, że prawdopodobnie uszkodzona jest płyta główna w okolicy czwartego slotu pamięci, albo sam slot jest wadliwy. Co Ty o tym sądzisz. Jeśli po pojednczym testowaniu kości wszystko jest OK, to dla mnie nasuwa się wniosek że coś zakłucało pracę jednej kości. Pracowała wadliwie i stąd błędy.Testuj sytuację przez kilka dni. Jak coś się będzie dziać, daj znać. Tylko wcześniej podaj model płyty spisany z laminatu bo HWinfo go nie widzi. Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Ok. Dlatego używam Everesta Nazwa płyty głównej ASRock P4V88+ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Ok. Dlatego używam Everesta Nie masz powodu do radości to program nie rozwijany. Nazwa płyty głównej ASRock P4V88+ A płyta leciwa jak jasne diabli. Innych też już HWinfo nie czyta. Cas na zmainy...czas na zmiany. Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 To co, używać w razie czego HWinfo ? A, co do zmian, to wiem, że czas na zmiany, choć zawartość mojej obudowy w zasadzie mi dotąd wystarczała (poza jednym chyba przypadkiem, kiedy narzekam na złe odtwarzanie filmików z YouTube - przerywanie foni i wizji), nawet się powoli przymierzam, ale w moim przypadku nie jest to prosta sprawa. Mam specjalne wymagania. Gotowca na pewno nie kupię. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 A teraz sprawdzałeś filmiki z You Tube? Teraz czas wszystko sprawdzić....tyle się z Toba namęczyłęm Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Jeszcze nie sprawdzałem, porobiło mi się trochę zaległości i muszę nadrobić. No, widzę że takich "orłów" jak ja, to masz więcej. Chodzisz chyba czasem spać ? Jeszcze mi się przypomniało. W międzyczasie może by poruszyć dwie sprawy, o których już raz wspomniałeś. Pierwsza to stare sterowniki. Czy jest potrzeba wymieniać wszystkie, Np. sterownik klawiatury. Które wymienić koniecznie, a które mogą zostać ? Druga sprawa, co z moim antywirusem. Mojego SEP-a wybiliście mi z głowy i co będzie. tylko nie porównuj mnie z sobą. Ty masz więcej możliwości szybkiego reagowania i z pewnością odpowiednie narzędzia w razie potrzeby. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Jeszcze mi się przypomniało. W międzyczasie może by poruszyć dwie sprawy, o których już raz wspomniałeś. Pierwsza to stare sterowniki. Czy jest potrzeba wymieniać wszystkie, Np. sterownik klawiatury. Które wymienić koniecznie, a które mogą zostać ?Druga sprawa, co z moim antywirusem. Mojego SEP-a wybiliście mi z głowy i co będzie. tylko nie porównuj mnie z sobą. Ty masz więcej możliwości szybkiego reagowania i z pewnością odpowiednie narzędzia w razie potrzeby. Zaktualizuj sterowniki do chipsetu http://www.asrock.com/mb/VIA/P4V88+/?cat=Download&os=XP Pozostałe sprawdź na stronie producenta urządzeń. Z antywirusem to albo coś darmowego, albo szukaj tu komercyjnej wersji na jkiś czas za free https://www.fixitpc.pl/topic/4728-komercyjne-programy-za-darmo-promocje-w-sieci/ Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Dzięki. A filmiki na YT chodzą słabo, tzn, przerywa dość szybko fonia i wizja też. I to mnie wkurza i trochę dziwi, bo u mojej znajomej na taki samym łączu jak moje (2Mb), stary laptop z 512 MB RAM-u, co prawda procesor ma 2,8 GHz, filmiki chodzą bardzo dobrze. Co może tu być za przyczyna i co ma na to największy wpływ ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Podaj teraz logi z OTL. Mają być dwa. Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Oto one: Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Uruchom OTL i woknie Własne opcje skanowania skrypt wklej: :OTL O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - No CLSID value found. O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - 10 - No CLSID value found. O3 - HKU\S-1-5-21-1085031214-1547161642-1644491937-1003\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {E7DF6BFF-55A5-4EB7-A673-4ED3E9456D39} - No CLSID value found. :Files C:\Documents and Settings\jtd\Dane aplikacji\Babylon C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Babylon :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie 2. Odinstaluj z FF AVG Security Toolbar 4, Start > uruchom > services.msc znajdź usługę Serwer i przestaw jej tryb na Wyłaczony 5. Są błedy w dzienniku zdarzeń odnośnie usługi apache, Kłania sie aktualizacja sterów do internetu. W ogóle, na temat internetu proponuje założyć osobny temat w dziale Sieci. Odnośnik do komentarza
optyma Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Wykonano. Faktycznie z tym Apache to od jakiegoś czasu coś mam. Kiedyś mi startował razem w Windowsem, teraz jak chcę uruchomić jakiś skrypt, to uruchamiam Apache ręcznie. Nowy temat, dobry pomysł. Np. właściwie wszystkie informacje na Onecie z filmami nie dadzą się oglądać, pomijam już te durne reklamy. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Np. właściwie wszystkie informacje na Onecie z filmami nie dadzą się oglądać, pomijam już te durne reklamy. Podaj link aż sobie zobaczę Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi