picasso Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Brak mi już pomysłów (poza ogólną Reperacją systemu z płyty). 1. Sprawdź jeszcze dla każdego z połączeń z osobna: obok karty WINS karta Opcje i właściwości Filtrowania TCP/IP czy ten mechanizm jest wyłączony, oraz stan po całkowitym wyłączeniu Zapory Windows + restart. 2. Polecenia ipconfig /release, ipconfig /renew i ipconfig /flushdns 3. Przetestuj inne serwery DNS, np. OpenDNS. 4. Reinstalacja wszystkich urządzeń sieciowych i powiązanych sterowników w Menedżerze urządzeń. 5. Dołącz zawężony raport z OTL, tak jak robiłeś to dla Usług, tylko tym razem ustaw Sterowniki na Wszystko (reszta na Brak / Żadne). Zachodzi też pytanie czy to na pewno defekt poziomu software. . Odnośnik do komentarza
pakeroso Opublikowano 22 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 - Filtrowanie TCP/IP wyłączone, wyłączenie zapory nie pomaga - ipconfig /release, ipconfig /renew nie działa, bo nie znaleziono urządzeń sieciowych (czy jakoś tak) - DNS w IPlusie nie mogę zmienić, bo ustawienia wracają na automat - OTL: http://www.wklej.eu/index.php?id=82d1743cad Spróbuję teraz przeinstalować modem i managera IPlusa. //EDIT// Nawet po odinstalowaniu IPlusa nie ma neta po kablu Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Przychodzi mi tu na myśl już tylko wykonanie nakładkowej Reperacji z CD XP (wymagana jest płyta o stanie równym zainstalowanemu Windows = XP SP3). To nadpis bez utraty danych, kont i zainstalowanych programów, przy jednoczesnym przepisaniu ustawień rejestru i wymianie plików systemowych. Tu jednak była dziwna rzecz, o niewyjaśnionym podłożu, z nadszapniętym stanem sterownika afd.sys, nie wiadomo czy nie ma czegoś więcej z tej kolekcji. Reperacja i tak wymienia wszystkie pliki. Jeśli i to nie pomoże, to już chyba należy poważnie zastanowić się nad defektem sprzętu. Odnośnik do komentarza
pakeroso Opublikowano 22 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 No nic, w obliczu globalnej bezsilności zapuściłem na szybko formata. Internet śmiga aż miło. Bardzo dziękuję Ci picasso za pomoc (Belfegor'owi także) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi