arcanius Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam! Mam problem, a mianowicie na mój telefon Motorola z6 dostał się wirus jwgkvsq.vmx i nie wiem jak go usunąć. Czytałem różne metody, ale ja niestety nie moge z nich skorzystać ponieważ MÓJ KOMPUTER NIE WIDZI TELEFONU! zresztą nie tylko mój... Więc... jak go mogę usunąć? Proszę o szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 1. Przy podpiętym urządzeniu przenośnym, uruchom USBFix z opcji Listing i pokaż wynikowy raport. 2. Wykonaj logi z OTL + GMER Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Landuss, USBFix nic nie wskóra, jeśli to jest sytuacja faktyczna: (...) MÓJ KOMPUTER NIE WIDZI TELEFONU! zresztą nie tylko mój... arcanius, co to konkretnie oznacza: czy urządzenie w ogóle nie jest wykryte / lub w Menedżerze urządzeń są wykrzykniki, czy może urządzenie jest znajdowane + instalowane pomyślnie, ale nie pokazuje się żaden dodatkowy dysk przenośny w Mój komputer? Czy masz zainstalowane sterowniki? Odnośnik do komentarza
arcanius Opublikowano 20 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Raport USBFix: http://www.speedyshare.com/files/24335734/UsbFix.txt Raport OTL: http://www.speedyshare.com/files/24335825/OTL.Txt_skan.txt jeszcze coś takiego mi wyskoczyło: http://www.speedyshare.com/files/24335926/Extras.Txt Raport z GMERa wrzuce kiedy indziej, prawdopodobnie jutro. picasso, tak mam sterowniki zainstalowane. podłączam telefon i nic (poza tym że ekran telefonu się podświetli, czyli reaguje) a w komputerze nic.. żadnego komunikatu... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Jak powiedziałam wyżej = USBFix nie wykona tu zadania. Jak może widzieć telefon (i w ogóle nie widzi nic poza HDD), skoro mówisz, że "mój komp nie widzi telefonu". Pytam się więc o szczegóły = co widać w menedżerze urządzeń. Ogólnie: w Twoich logach nic nie ma (a kosmetyka nie jest istotna przy większym problemie z urządzeniem przenośnym), zaś GMER nie wydaje się konieczny w takiej sytuacji. One nie będą tu pomocne do listowania zawartości telefonu. Odnośnik do komentarza
arcanius Opublikowano 20 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 no to co mam zrobić? Gdyby było na karcie pamięci, podejrzewam że wystarczyloby sformatowac karte.. a on jest na telefonie;/ bo go widać podczas przeglądania plików. Nie można go przenieśc, ani usunąć... Klikam 'dodaj sprzęt' ale tam niema mojego telefonu Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Klikam 'dodaj sprzęt' ale tam niema mojego telefonu Mnie interesuje co widać w drzewie w menedżerze urządzeń, czyli dane jak na tym obrazku: KLIK. Poza tym, nie znam Motoroli, ale czy nie ma tam w opcjach urządzenia menu w rodzaju "Connections" umożliwiającego stworzenie podłączenia do PC jako dyski wymienne? Odnośnik do komentarza
arcanius Opublikowano 20 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Co do menedżera, niema nic. Co do opcji połączeń:Sychronizacja mediów, Karta pamięci,Modem,Drukowanie USB. ja mam opcje Karta pamięci, co zawsze pozwalało uzywac telefonu jak dysk wymienny Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 tak mam sterowniki zainstalowane. podłączam telefon i nic (poza tym że ekran telefonu się podświetli, czyli reaguje) a w komputerze nic.. żadnego komunikatu... (...)Co do menedżera, niema nic. Czy próbowałeś całkowicie usunąć sterowniki, a następnie je przeinstalować na nowo? Gdyby było na karcie pamięci, podejrzewam że wystarczyloby sformatowac karte.. a on jest na telefonie;/ bo go widać podczas przeglądania plików. Nie można go przenieśc, ani usunąć... Jaki błąd się pojawia w menedżerze natywnym Motoroli przy próbie zrobienia czegoś z tym plikiem? Czy da się zmienić mu nazwę? Czy ten plik siedzi w katalogu kosza urządzenia, a jeśli, to czy nie ma jakiejś opcji opróżniania kosza? Czy jest tam obok także plik "autorun.inf", a jeśli, to czy da się go usunąć menedżerem lub przynajmniej zmienić mu nazwę? . Odnośnik do komentarza
arcanius Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 sterowniki, tak próbowałem. przy próbie zrobienia czegos wyskakuje "Nieznany błąd. Nie można usunąć pliku jwgkvsq.vmx." nazwy tez nie moge zmienic. plik siedzi normalnie w telefonie, tam gdzie mam foldery muzyka, obrazy, jest folder RECYCLER. ;/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Na chwilę obecną sytuacja sugeruje, że bez zmuszenia komputera do rozpoznania telefonu nie ma tego jak usunąć z urządzenia w sposób precyzyjny. I może należy zabrać się za przeładowanie całego setu USB w Windows. Mówisz, że w Menedżerze urządzeń w ogóle brak czegokolwiek od Motoroli. Czy na pewno? W Menedżerze urządzeń z menu Widok ustaw pokazywanie ukrytych urządzeń. Czy na tak ustawionej liście pojawiają się jakieś urządzenia z wykrzyknikiem / pytajnikiem bądź też dosłowne zapisy Motoroli? Odnośnik do komentarza
arcanius Opublikowano 23 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Hmm... myslalem ze to nie bedzie az tak skomplikowany zabieg ;D ale skoro tyle przy tym roboty to uwazam ze nie ma sensu ;p wole poczekac i kupic nowy telefon Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 (edytowane) To działanie wydaje mi się dość ... drastyczne, tzn. siedzieć z trojanem w telefonie oczekując na zakup nowego telefonu. Sprawę mi utrudnia fakt, że nie mam nic podobnego do Motoroli w rękach, autopsja odpada. Przychodzi mi na myśl jeszcze: - Wyciągnięcie z wnętrzności telefonu mikro karty SD i bezpośredni jej odczyt bez przechodzenia przez kablowe dokowanie. Akcja, by skopiować sobie na ile możliwe ważne rzeczy stamtąd. Zresztą ogólnie w jakiś sposób skopiować z wszystkich obszarów Twoje ważne dane przed: - Master Clear według instrukcji na stronie Motoroli: KLIK. To wyzeruje wszystkie dane w telefonie, włączając pobrane pliki (czyli trojan też powinien się upłynnić). Edytowane 30 Października 2010 przez picasso 30.10.2010 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi