misio Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Witam! mam takie pytanie, ponieważ dwa tygodnie temu kupiłem nowego Lapka Asus-a (windows 8 -holenderskie z polską nakładką 64-bity) i na drugi dzień po zakupie zaczęło się dziać z nim coś dziwnego. a mianowicie. wyłacza się sam i pokazuje się info że jest bład(nie ma kodu ) i komputer musi zostać uruchomiony ponownie. działo się tak czasami 3/4 raz podrząd... oddałem go do serwisu, sprawdzili, przeskanowali, zrobili hard reset, postawili system od nowa ... i nic nie wykazało, nic nie znaleźli... lecz mimo to nadal bład wyskakuje i nadal sie wyłacza z tym ze już rzadziej. (dodadam tylko że mam windows 8 po holendersku z nakładką jeżykową polską) nie wiem od czego to może być, czy może wirus, czy coś innego czy iść jeszcze raz i nie wiem co.. błagać o wymianę? z góry dzięki Edytowane 9 Grudnia 2012 przez picasso Duplikaty logów usunięte. //picasso Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Podałeś dwa logi OTL Extras (usuwam), nie ma głównego (dostarcz). Temat przenoszę do działu Windows 8. "Wirusy" wyklucz skoro: oddałem go do serwisu, sprawdzili, przeskanowali, zrobili hard reset, postawili system od nowa ... i nic nie wykazało, nic nie znaleźli... lecz mimo to nadal bład wyskakuje i nadal sie wyłacza z tym ze już rzadziej Pytanie: czy McAfee Internet Security Suite jest preinstalowany czy doinstalowany ręcznie przez Ciebie? . Odnośnik do komentarza
misio Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 dodałem wszystko co miałem co do wgrywania, to też w serwisie OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 co do wgrywania, to też w serwisie rozumiem że to jest odpowiedź na pytanie: czy McAfee Internet Security Suite jest preinstalowany czy doinstalowany ręcznie przez Ciebie? odinstaluj z panelu dodaj\ usuń ( nie wiem jak tam jest w W8) popraw specjalistycznym narzędziem https://www.fixitpc.pl/topic/8716-skuteczne-usuwanie-programow-antywirusowych/ Odnośnik do komentarza
misio Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 rozumiem że to jest odpowiedź na pytanie: czy McAfee Internet Security Suite jest preinstalowany czy doinstalowany ręcznie przez Ciebie? tak, była to odpowiedź na to właśnie pytanie korzystam z antywirusa Avast...robiłem skan systemu, ale nic nie wykazał. czyli obecność wirusów można wykluczyć? odinstaluj z panelu dodaj\ usuń ( nie wiem jak tam jest w W8) popraw specjalistycznym narzędziem http://www.fixitpc.p...antywirusowych/ tak po chłopsku. mam odinstalować McAfee? i nie instalować go ponownie? w Windows 8 jest tak samo jak w np Vista Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 tak po chłopsku. mam odinstalować McAfee? i nie instalować go ponownie? Tak po chłopsku nie ma prawa być na systemie dwóch antywirusów. Masz odinstalować McAfee z panelu dodaj/usuń a potem poprawić specjalistyczną aplikacją o której wspomniałem. Odnośnik do komentarza
misio Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 no rozumiem. czyli mój problem mógł być spowodowany tym że miałem dwa programy antywirusowe? jaki program antywirusowy polecisz? przepraszam za głupie pytania, ale nie znam się na tym za bardzo. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 czyli mój problem mógł być spowodowany tym że miałem dwa programy antywirusowe? Tak. Ale pewność uzyskasz po kompletnym usunięciu jednego z nich. jaki program antywirusowy polecisz? Zostaw Avasta. Usuń McAfee. I testuj. Jak będzie się coś działo złego opisz problem. Temat nie jest zamkniety zawsze można wrócić. Odnośnik do komentarza
misio Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Dziękuję bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza
misio Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 witam! niestety nie pomogło, problem nadal występuje. macie jakieś inne sugestie ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Z tego tematu masz się zainteresować wątkiem Samoczynny restart systemu i BSOD. https://www.fixitpc.pl/forum-7/announcement-4-zakladanie-tematu-pomocne-raporty-i-informacje/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi