artus72 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Czytaj ze zrozumieniem: W dniu 27.01.2013 o 15:35, artus72 napisał(a): Do poprawnego zadziałania programu DeBlock potrzebujesz dwu plików: Initia1log.txt.block i ok.txt.block Ergo: nie ma tych plików, dostajesz komunikat, który sam zamieściłeś w swoim pierwszym poście.Poza tym - po co chcesz uruchamiać tę aplikację na niezainfekowanym dysku? Przecież to bez sensu... Odnośnik do komentarza
BSR Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 chciałem zobaczyc czy program wogóle działa nastepnie odpalic go na zainfekowanym dysku. Myslałem za program po uruchomieniu nalezy wskazac lokalizacje folderu ręcznie Odnośnik do komentarza
breaks6 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Ok na wstepie ten sam problem ,format c zrobiłęm .....pliki zablokowane ......czekam na wasze informacje pliki trzymam i jak ktos znajdzie lekarstwo na to badziewie to prosze sie podzielic info Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 breaks6, ale czy Ty przeczytałeś wątek dokładnie (a konkretnie od posta #50 do ostatniego)? Wszystko podane. Jest narzędzie DeBlock, ale zadziała tylko pod warunkiem, że infekcja nie dokończyła roboty i nie skasowała z dysku swoich plików z kluczem deszyfrującym: Initia1log.txt.block i ok.txt.block. Jeśli tych plików nie ma (i nie ma możliwości użyć programu do odzyskiwania danych), pliki są nie do odszyfrowania, bo u każdego klucz unikatowy. , Odnośnik do komentarza
breaks6 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 przeczytałem cały temat mój problem polega na tym ze kluczy deszyfrujacych nie mam Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 W nawiązaniu do posta kostykiewicz #39 ESET wydał tools'a ESET Win32/Filecoder.AA cleaner 1.1 - http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Removal-Tools/ESET-Win32-Filecoder-AA-cleaner.shtml Na stronie ESET z Stand-alone malware removal tools http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2372 takowego nie widzę , a poza tym czy on miałby być do tego blocka - nie wiem. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Bonifacy to narzędzie służy do dekodowania innego rodzaju infekcji: KLIK. Cytat Na stronie ESET z Stand-alone malware removal tools takowego nie widzę Tam jest Filecoder.AA version: 1.0.0.1. To jest to samo, Softpedia podaje niedokładną wersję. Obie paczki (z Softpedii i strony ESET) mają identyczny plik decoder.exe z dnia 31 stycznia 2012. . Odnośnik do komentarza
andpaw88 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Witam, Zatem jest już jakieś oprogramowanie, które pozwoli odszyfrować pliki bez pliku Initia1log.txt.block? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Nie ma. Przypominam: klucze są unikatowe, a ich dostępność z poziomu systemu użytkownika tylko dlatego, że infekcji przerwano i nie zdążyła skasować z dysku plików z kluczem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi