komar1993 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Witam Jest to laptop z systemem Windows 7 Proszę o pomoc w rozwiązaniu błędów występujących przy uruchamianiu niektórych gier,aplikacji. Błedy jakie najczęściej występują związane są z plikiem MSVCRT90.DLL MSVCRT80.DLL Poniżej zamieszczam logi wykonane przez sfc /scannow i logi z Otla Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. P.S Temat zamiesciłem w dziale pomocy doraźniej gdyż przyczyną niemożności uruchomienia niektórych aplikacji może być wirus OTL.Txt Extras.Txt sfc.txt CheckSUR.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Nie podałeś dokładnie formuły błędów (1:1 przeklej). Temat przenoszę do działu Windows 7. To nie infekcje. Popatrz w logi CBS i CheckSur, błędy uszkodzonych komponentów (braki plików) i nie naprawione wszystkie. Na razie nie jestem w stanie się zająć tym z braku czasu. PS. Jest owszem na dysku plik po infekcji "policją", ale to szczątek i nie ma żadnego znaczenia. Doczyść to plus kilka drobnostek. Patrz do spoilera. 1. Odinstaluj Ask Toolbar Updater. 2. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\ProgramData\dsgsdgdsgdsgw.pad :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser] "{D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440}"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{FE3CBBB6-3ECA-4C93-B60D-EE11773BB77D}] :Commands [emptytemp] Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart. Po restarcie w OTL uruchom Sprzątanie. . Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ok dziękuję za odpowiedź Popatrz w logi CBS i CheckSur, błędy uszkodzonych komponentów (braki plików) i nie naprawione wszystkie Rzeczywiście nie mało tych błędów jest.Jak znajdę chwilę czasu to wkleje podany przez ciebie skrypt i wykonam czyszczenie,a następnie podam logi. Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Przepraszam, że odpisuję po tak długim czasie ale nie mam po prostu czasu. System postawiłem już dawno na nowo i wszystko działa jak należy. Dziękuję za pomoc Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi