asienka20 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Laptop Dell Windows 7 Home Premium 64-bitowy typ systemu Zainstalowałam program OTL , zrobiłam skanuj i wyskoczyły mi takie zapiski w notatniku: Bardzo prosiłabym o sprawdzenie i pomoc , co mam dalej zrobić. Pozdrawiam OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\Asia\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\runctf.lnk C:\ProgramData\0tbpw.pad C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\searchplugins\v9.xml :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Default_Page_URL"=- [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Default_Page_URL"=- "Start Page"="about:blank" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C0732E55-EF33-4592-B372-9C525097D6C1}] :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. Blokada powinna zniknąć. 2. Wyczyść Firefox z adware: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 3. Przez Panel sterowania odinstaluj zbędny McAfee Security Scan Plus (sponsor paczek Adobe). 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). . Odnośnik do komentarza
asienka20 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 po wklejeniu tego i kliknieciu wykonaj skrypt wyłączyła mi się strona internetowa i nic więcej, czy po wykonaniu tego skryptu wyskakuje jakaś informacja ? czy wyystarczy tylko wkleić i kliknąć i nic więcej? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 W związku z tym: przejdź w Tryb awaryjny Windows i ponów akcję ze skryptem. Odnośnik do komentarza
asienka20 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 końcowe skanowanie: komputer działa mi teraz normalnie, komunikat 'policji' nie wyskakuje OTL.Txt2.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 asienka20, do uzupełniania wypowiedzi, gdy nikt jeszcze nie odpisał, służy opcja Edytuj, a nie post pod postem. Sklejam te dwa posty razem. Usuwanie infekcji przeprowadzone pomyślnie i możemy przejść do finalizacji tematu: 1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL wraz z kwarantanną. Po resecie Liska na Pulpicie powstał folder Stare dane programu Firefox, możesz go usunąć całkowicie. 2. Masz zainstalowany starsze wersje Java 6 Update 20 (64-bit) + Adobe Reader 9.1. Odinstaluj i zastąp najnowszymi: KLIK. Uwaga: przy pobieraniu odznacz McAfee Security Scan Plus, który co dopiero tu był usuwany z systemu. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. Uwaga dodatkowa: widzę zainstalowane Gadu-Gadu 7.7. Program jest stary i nie obsługuje w pełni własnej sieci. Polecam alternatywne programy z obsługą sieci Gadu, takie jak: WTW, Kadu, Miranda, AQQ. Wszystkie opisy tu: KLIK. . Odnośnik do komentarza
asienka20 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Dziękuję Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi