wieslaw531 Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 ReadyBoot i ReadyBoost - Czy to dwie różne rzeczy i jak skutecznie wyłączyć? Mam wystarczającą ilość Ramu i nie chcę aby system przy każdym podłączeniu pena sugerował tą opcję. Mam błędy w zdarzeniach administracyjnych wywołane podłączeniem (prawdopodobnie) nawigacji. Sprawdzałem daty i to się potwierdza. Podłączam ją czasami w celu doładowania akumulatora i oczywiście system nie rozpoznaje bo nie jest włączona a tylko podłączona. Czy wystarczy w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WMI\Autologger\ReadyBoot wartość Start ustawić na "0" i czy należy ingerować w rejestr bezpośrednio czy użyć innych opcji systemu. Nie pamiętam gdzie to można modyfikować. I drugie pytanie: Gdzie i jak wyłączyć autoodtwarzanie pena bez używania dodatkowego softu (chodzi o drugi taki sam komp - u siebie mam wyłączoną tą opcję). System jak w stopce. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Tu jest chyba to o co chodziło. Alternatywne rozwiazanie z autoplay w rejestrze KLIK Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Dzięki za zaangażowanie (również via PW). Tak ten artykuł załatwia mi sprawę drugiego punktu (wyłącz autoplay dla penów). Oryginalnie w rejestrze brak takich kluczy i wartości. Googlałem ale nie trafiłem na to. Szukam wyjaśnień punktu pierwszego. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Szukam wyjaśnień punktu pierwszego. Tyle na temat wyłaczenia tej usługi mówi Microsoft KLIK A tu jak to usunąć i z czym to sie je KLIK Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Zapomniałem, że mam zasilacz sieciowy do nawigacji. Nie będę korzystał z opcji ładowania nawigacji przez USB a tylko to sprawiało mi problemy. Oczywiście poza rozwiązanym problemem. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi