komputer89pc Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Witam! Na Windows 7 Ultimate 32-bit odinstalowałem Speecy, ale pozostała po nim pusta ikona w panelu sterowania. Jak ją usunąć? Odnośnik do komentarza
mojomr Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Miałem kiedyś podobny kłopot. Mnie pomógł (za podpowiedzią Picasso) ShellObjectEditor Odnośnik do komentarza
komputer89pc Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 A czy z tym trzeba było użyć jakiś specjalnych kombinacji, czy ShellObjectEditor po prostu pokazuje ikony w panelu sterowania i można gdzieś tam kliknąć "delete" i bezpiecznie usunąć tylko tę ikonę? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Co to za wersja Speccy? Zainstalowałam, by sprawdzić gdzie ten panel konkretnie się zapisuje, a tu żadnego apletu w Panelu sterowania Speccy nie umieściło u mnie. Sprawdź to: Start > w polu szukania wpisz regedit > wejdź do klucza: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel\NameSpace Wyszukaj {identyfikator} z opisem Speccy i usuń. czy ShellObjectEditor po prostu pokazuje ikony w panelu sterowania i można gdzieś tam kliknąć "delete" i bezpiecznie usunąć tylko tę ikonę? Shell Object Editor pokazuje rozmaite rozszerzenia powłoki a nie tylko "ikony Panelu". Usuwanie jest możliwe w trybie "Expert". Obrazek mówi sam za siebie jak to działa: . Odnośnik do komentarza
komputer89pc Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 To była chyba jakaś starsza wersja, zdublowała się, stwierdziłem, że i tak ich nie używam i usunąłem obie. Usunąłem klucz, po problemie. Dzięki! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi