prusaqq Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu pojawiają się u mnie problemy z wczytywaniem samego FB (Nie odnaleziono serwera) czy też stron powiązanych z tą stroną, np. jeśli na jakiejś witrynie są wyjeżdżane "szuflady" kto to lubi, kliknij lubię to itp. ustrojstwa, wtedy nie wczytują się wybrane elementy związane z FB lub zdarza się, że nie wczyta się cała strona. Gdzieś widziałem informacje o rzekomych infekcjach, które to powodują, na jednym z forów trafiłem na rozwiązanie tego problemu przy pomocy skryptów w OTL. Stąd moja prośba o pomoc. Results of screen317's Security Check version 0.99.56 Windows 7 Service Pack 1 x64 (UAC is enabled) Internet Explorer 9 ``````````````Antivirus/Firewall Check:`````````````` ESET NOD32 Antivirus 4.2 Antivirus up to date! `````````Anti-malware/Other Utilities Check:````````` Wise Disk Cleaner 6.31 JavaFX 2.1.1 Java 7 Update 9 Adobe Flash Player 11.5.502.110 Adobe Reader 10.1.4 Adobe Reader out of Date! Mozilla Firefox (15.0) ````````Process Check: objlist.exe by Laurent```````` ESET NOD32 Antivirus egui.exe ESET NOD32 Antivirus ekrn.exe `````````````````System Health check````````````````` Total Fragmentation on Drive C: ````````````````````End of Log`````````````````````` Logi z OTL w załączniku. OTL.Txt Extras.Txt Edytowane 5 Grudnia 2012 przez picasso Oznak infekcji brak. Temat przenoszę do działu Sieci. //picasso Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Daj od razu raport z Net-log: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
prusaqq Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Raport z net-log net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Start -> Programy -> Akcesoria -> prawym na: Wiersz polecenia -> Uruchom jako administrator Wpisz komendę netsh int ip set int 22 mtu=1400 Po jej wykonaniu uruchom ponownie komputer. Odnośnik do komentarza
prusaqq Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Już zaczynałem pisać podziękowanie za pomoc, bo wydawało się, że sytuacja się porawiła, jednak drgnęło mnie żeby poczytać czym jest MTU i po ponownym sprawdzeniu FB okazało się, że ten znowu nie działa. Podobny efekt miały jakieś zrobne zabiegi, np. z przeglądarką, tj. kasowanie cookies, pamięci itp. rzeczy, na początku działało, wydawało się się jest ok, po czym chwilę później znowu to samo. Proszę jeszcze o jakieś rozwiązania tego problemu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Ok, ponieważ, jak widzę, trafiłeś do Sieci, to: Start -> Programy -> Akcesoria -> prawym na: Wiersz polecenia -> Uruchom jako administrator. Wpisz komendy: netsh int ip set int 22 mtu=1500 Potem uruchom ponownie komputer. Po restarcie do wykonania analogicznie polecenia. ping -l 1472 -f 8.8.8.8 > C:\cmd_log.txt ping -l 1472 -f facebook.com >> C:\cmd_log.txt ping -l 1464 -f 8.8.8.8 >> C:\cmd_log.txt ping -l 1464 -f facebook.com >> C:\cmd_log.txt ping -l 1452 -f 8.8.8.8 >> C:\cmd_log.txt ping -l 1452 -f facebook.com >> C:\cmd_log.txt tracert facebook.com >> C:\cmd_log.txt Po ich wykonaniu wrzuć na forum jako załącznik plik C:\cmd_log.txt. Jaki dostawca? Jaki masz router? Odnośnik do komentarza
prusaqq Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam Router - D-link DIR-615 Dostawca - www.e-sbl.net (radiówka do sąsiada, potem LANem na inne domy) w załączniku plik wg instrukcji. EDIT Po ponownym uruchomieniu komputera wszystko było ok, chwilę później po dodaniu tego posta FB znowu nie działa. cmd_log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Pudło. Tutaj wszystko dobrze. Pobierz Live CD Knoppix, wypal na płycie, uruchom z niego komputer. Sprawdź działanie Facebooka. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi