wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 @Bonifacy To był zwykły żart i tylko. Pisałem właśnie o nirsofcie i zobaczyłem, że jest nowy post. Anuluj. @talinka Klik na USB Reader i na ikonkach wciśnij niebieską. Zobacz czy zmieni się kolor po lewej stronie na zielony. Jeśli nie to reszta eksperymentów jutro. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Niestety po wciśnięciu tego niebieskiego, USB Reader zniknął tzn zmienił się na USB Device . Z tego co widzę . Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Wiem - jedziemy dalej. Wypnij flashe USB z gniazd jak masz podpięte. Zaznoczasz "USB Reader" tak aby podświetlił ci się na niebiesko. Klikasz na to PPM i wciskasz "Uninstall Selected Device" Profilaktycznie analogicznie robisz z nieokreślonym "Masowe urządzenie magazynujące". Zamykasz okienko, restartujesz komputer. Podłączasz trefną kartę. Powinno (mam taką nadzieję) wykryć nowe urządzenie i zainstalować sterownik. Napisz co się będzie działo po restarcie. EDIT Rozminąłem się z Wiesławem. Jak zniknął - restart i podłącz tą kartę. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Niestety nic się nie pokazało po restarcie, że instaluje nowe urządzenie. W moim komputerze pojawił się dysk wymienny, którego dalej się nie da otworzyć i pisze że "brak nośnika". Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Uruchom jeszcze raz USBDeview.exe. Czy USB Reader pojawił się ponownie? Jeśli tak - wykonaj moje kroki z # 28 Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 po włączeniu dalej nic aktualny obraz z tego programu: Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Jeszcze raz przeczytaj mój post #28 z naciskiem na CZWARTE ZDANIE! W ostateczności może spróbuj odzyskać dane - patrz mój post #3. Odłóż to do jutra. Poczekaj na Wieslawa, może będzie miał jeszcze innego pomysła. EDYTA: Nie podałem linka , uzupełniam - https://www.fixitpc.pl/topic/14566-dysk-zewnetrzny-mi-sie-zepsul/page__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zrobiłam tak jeszcze raz i coś wykryło nowy sprzęt i zainstalowało. Ale niestety dalej się nie otwiera. W takim razie czekam do jutra na Wiesława Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 System wykrywa tylko adapter a nie kartę wewnątrz. Trzeba spróbować odzyskać dane lub całą partycję. Ta karta to 2 GB. Jak duże są te pliki na których Ci zależy bo muzykę sobie daruj? Czy pamiętasz ile tam było wolnego miejsca? To dla mnie istotne bo chodzi o rodzaj softu do odzyskiwania. Musisz szybko coś zrobić z dyskiem systemowym C: bo tam zostało tylko ok. 300 MB. Pewnie system muli. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 muzyka też była ważna ale głównie chodzi mi o zdjęcia, bo tam miałam je od jakichś 6 lat a są one dla mnie ważne ...a zdjęć było około 250. Plus jakieś 120 piosenek, to nie wiem ile to może łącznie zajmować ... i ile mogło zostać wolnego miejsca. System chodzi dobrze, ale wiem, że musze porządek zrobić z nim - tzn z dyskiem C A wczoraj spróbowałam włożyc kartę do telefonu i jak weszłam w moje pliki to telefon już ją widział, ale jak otworzyłam ją to pokazało się, żebym wpisała hasło i jakieś tam coć i wtedy wyskoczyło "karta została wyciągnięta" - nie wiem czy ta informacja cos pomoże, ale wolałam ją napisać Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Mogę zaproponować soft Easeusa Free KLIK ale ma on ograniczenie na odzyskanie do 1 GB plików. W tym wypadku wybierasz (po instalacji) Complete recovery i dalej zgodnie z sugestią. Inna możliwość to Partition Recovery i to powinno przywrócić widoczność wszystkich plików na karcie. W tym przypadku masz wskazać dysk J: Alternatywnie - soft z postu #32 @Bonifacego. Edytowane 4 Grudnia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ściągnęłam program Partition Recovery no i tam nie ma dysku J. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Linkowałem Ci Data Recovery. Tam jest opcja Data Recovery, Complete Recovery, Partition Recovery. Czy w Partition Recovery widziałaś dysk o wielkości około 2 GB? Edytowane 4 Grudnia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ok wybrałam i complete i partition recovery i nigdzie nie widzi tego dysku J. Po wciśnięciu partition recovery pojawia się coś takiego: i jak wybiore to drugie "chipsbank ..." to: Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zaznacz Raw files -> Next. Pokazuj co dalej. Niedługo muszę wyjechać. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 A jeszcze zrobiłam coś takiego: odznaczyłam "ignore bad sectors" i wtedy pojawiło się coś nowego, ale nic na nim dalej nie odnajduje: Zaznacz Raw files -> Next. Pokazuj co dalej. Niedługo muszę wyjechać. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Post #41 - wybierz Previous Recovery -> Next. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 i jak wciskam raw files i next to dalej wyskakuje to samo okienko. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Kliknij Search Files. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Wciskałam juz chyba wszystko i wpisywałam w tym search i nic nie wyszukuje Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Albo karta kompletnie uszkodzona albo coś źle robisz. Spróbuj alternatywnego softu @Bonifacego z postu #32. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Robiłam tak jak Napisał Bonifacy: Może da radę Lazesoft Data Recovery Home - http://www.softpedia...very-Home.shtml Pobierz, zainstaluj, podłącz dysk przenośny, uruchom program --> File Recovery -->Finish Rozpocznie się skanowanie dysku H a wynik wyświetli się w stylu jak tu - http://i1-win.softpe....png?1351868821 Zaznaczasz w lewym okienku co chcesz odzyskać (rozumiem wszystko) --> Save Files i dalej będzie (chyba) wskazanie miejsca zapisu odzyskiwanych danych. I niestety jak wcisnełam "File recovery" to pojawiły się tylko dyski C, D, E o F. a dysku wymiennego J jak nie było tak nie ma. Odnośnik do komentarza
S1944 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Jeśli karta jest widoczna w telefonie lub aparacie fotograficznym to spróbuj podłączyć to urządzenie do komputera(WiFi, USB?) i dopiero użyć programu do odzysku. Gdy żadne urządzenie karty "nie widzi", to żaden program nie odzyska z niej danych. Jedynie serwis. Wpisz w googla odzysk danych i zobacz ceny. Uwaga NIE FORMATUJ karty jeśli urządzenie to zasugeruje(telefon, aparat?) Format dopiero po odzyskaniu danych. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Jeśli karta jest widoczna w telefonie lub aparacie fotograficznym to spróbuj podłączyć to urządzenie do komputera(WiFi, USB?) i dopiero użyć programu do odzysku. Gdy żadne urządzenie karty "nie widzi", to żaden program nie odzyska z niej danych. Jedynie serwis. Wpisz w googla odzysk danych i zobacz ceny. Uwaga NIE FORMATUJ karty jeśli urządzenie to zasugeruje(telefon, aparat?) Format dopiero po odzyskaniu danych. Jak wkładam kartę do telefonu to ją widzi ale pisze żebym wpisała hasło a jak wpisze byle co, to wyskakuje, że karta została już wyciągnięta. A wkładam ją przez adapter do komputera i w moim komputerze pojawia się dysk wymienny, ale jak go próbuje otworzyć to pisze żeby sformatować dysk. Nie wiem co mi się to porobiło Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 W nawiązaniu do #48 Po uruchomieniu programu, naciśnij drugą opcję 'Partition Recovery'. Co się pokazało w okienku? Daj zrzut. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi