talinka Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Witam. Wgrałam sobie dziś parę piosenek na kartę pamięci micro sd przez adapter (zresztą tak jak zwykle to robiłam) i póxniej wkładam kartę do telefonu i mi jej wogóle nie odczytuje na komputerze też teraz wogóle jej nie widzi a jak chcę zrobić format to wyskakuje okienko i jest napisane" brak dysku" pomóżcie bo ważne dane tam miałam a ja kompletnie się nie znam na komputerach ... sciągałam już jakiś o\program do odzyskiwania danych, ale niestety nie mogę nawet wybrać tej karty pamięci, ponieważ wogóle jej nie widzi żaden program :/ ... mam nadzieję, że ktoś mi pomoże będę bardzo wdzięczna ! Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Czy na tym komputerze (laptopie) jest jakiś konkretny system? Czy po wgraniu na kartę zastosowałaś opcję bezpieczne usuwanie (Ikonka w Tray`u) czy wyjęłaś adapter z kartą nie patrząc co się dzieje (pewnie led jeszcze mrugał)? Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Na komputerze mam windows XP. NO niestety spieszyłam się i nie użyłam opcji bezpiecznego usuwania czy to jest przyczyną problemu ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Według mnie tak. Podłącz kartę do adaptera, wepnij do USB. Pokaż obrazek z Zarządzania dyskami (Panel sterowania -> Zarządzanie komputerem lub System - nie pamiętam mam W7). Dodatkowo pokaż obrazek z Menadżera Urządzeń (Komputer -> PPM -> Właściwości). EDYTA Jaką pojemność ma ta karta? Edytowane 3 Grudnia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 2 GB. Nie pokaże obrazku z systemu, bo to chyba są dane chronione każdego komputera. Więc nie bedę takich danych udostępniać na forum. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Dawno takiego wpisu nie widziałem. Ale jest fajny. Nie rozumiesz o co prosiłem. Chcesz próbować odzyskać dane z karty (podobno ważne) to poproś kogoś o pomoc w przedstawieniu informacji. EDYTA Masz duży plus za czujność czekisty. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 2 GB. Nie pokaże obrazku z systemu, bo to chyba są dane chronione każdego komputera. Więc nie bedę takich danych udostępniać na forum. Podaj przykład tych "chronionych danych". Jeśli nie znajdujesz, to zapraszam do wykonania dwóch rzeczy: 1. Klikasz Windows+R, wpisujesz devmgmt.msc i robisz screen, który umieszczasz na forum. 2. Klikasz Windows+R, wpisujesz diskmgmt.msc i czekasz na pojawienie się wszystkich danych a potem robisz screen, który umieszczasz na forum. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Wybaczcie mi, ale kompletnie się na tym nie znam. Kiedyś ktos mi mówił (ale to już dawno było) żeby informacji które się otworzą jak wcisne ten "system" żeby tego nie udostepniać bo nie wolno DawidS28 - dołaczam screeny choć nie wiem w czym to ma pomóc, ponieważ i tak tam nie widać tej mojej karty w adapterze ... no ale czekam na dalsze ewentualnei instrukcje : Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Obrazek drugi. Po prawej stronie masz pasek przewijania - przewiń i pokaż co tam jest dalej. BTW Kończy Ci się partycja systemowa. Będą problemy. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Chodzi mi o inne urządzenia niż CD. Dalej. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 no tylko, że nic więcej nei wyświetla. Na samym dole już nic nie ma. Jest tylko to, co dodałam na zdjęciach. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 OK. Potwierdź, że masz podpięty adapter z kartą. Czy znane jest Ci polecenie cmd? Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Tak, mam cały czas podłączony ten adapter z karta. Niestety nie wiem co to oznacza. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 W uruchom wpisujesz cmd + Enter. Powinno się pojawić okno tzw. wiersza poleceń z migającym kursorem. Zrób to i potwierdź. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Mam. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Wpisz tak: chkdsk J: /f /r + Enter. Musisz zastosować spacje w odpowiednich miejscach. Poczekaj na zakończenie procesu lub błąd i zrób screena. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zrobiłam i mam coś takiego: Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Nie rób mi rebusów. Miało być chkdsk a nie chkds . Zmobilizuj się. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Proponuję po prostu kopiować tekst z posta, potem prawym obok tego migającego kursorka, Wklej i gotowe. Żadnych szans pomyłki. Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) kurde :/ ja to zawsze potrafie ... :/ no wiem, ale bałam się, że mi się do tego nei da wkleić albo coś się źle zrobi, to przepisałam , ale oczywiście źle, bo przecięz dobrze by się nie mogło zrobić Edytowane 3 Grudnia 2012 przez DawidS28 Dwa posty łączę, dwa zbędne - usuwam. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Na stronie http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html zjedz na dół i kliknij na niebieski "Download USBDeview". Nastąpi pobranie paczki. Rozpakuj na pulpicie i uruchom 'USBDeview.exe'. Pokarze Ci się okienko takie jak na górze w/wym. strony. Kliknij na zakładkę 'Device Type' to się co nieco posortuje w tym okienku. Zrób zrzut ekranu aby objęło od lewej krawędzi do USB Hub (jak na obrazku) ale okno wcześniej rozciągnij w pionie, aby była cała zawartość. Pokaż ten obrazek na forum. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Ach te koty. Zawsze są szybsze. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Sorry Wiesiek - Ty to rozpatrzysz dalej . Odnośnik do komentarza
talinka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 mam nadzieje, że tym razem ok wszystko zrobiłam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi