Boru Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Mam problem w grze Battlefield 3. Często podczas rozgrywki multiplayer obraz sie freezuje i pozostaje tylko reset,a gra działa płynnie bez problemów. Gram w rozdzielczości 1440x900. Sterowniki do karty graficznej najnowsze jakie są, w obudowie dobra wentylacja, punkbuster zaktualizowany, Origin też najnowszy, w innych grach bez problemow. Próbowałem tez roznych ustawien graficznych i nawet na low z wyłączonym AA i AF są te freezy. Specyfikacja komputera: C2D6320@3.0Ghz MSI p35 Neo2 FR 6GB RAM Seagate Barracuda 1TB 64MB ST1000DM003 Chieftec GPS-450AA-101A 450W Gigabyte Geforce GTX660 2GB Asus Xonar D1 Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Uwazasz, ze piszesz do dzieci z klasy? Jak masz przetaktowany CPU i pamieci? Zrobiles to sam bez sensu czy kolega jakis Ci pomagal? Procesor do tej karty dobrany bez pojecia. Zasilacz na granicy wydajnosci bez OC, a po OC bezsensowny. Reset do ustawien fabrycznych moze pomoc na frezy, ale nie pomoze w wydajnosci. Cala platforma zle dobrana. Bez urazy - wiem, ze czasem siana brakuje, ale to nie upowaznia do narazania sprzetu na awarie. To, ze inne gry startuja jest bez znaczenia w tym przypadku. Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 u widze z grubej rury... zasilacz w zupełności wysatrcza i nie jest to no-name , jakbys troche poczytał w internecie to dowiedziałbys sie ,że do gtx660 styka 450W a sama karta wezmie max 150W a podkrecanie robilem sam 4 lata temu, upgrade karty to częsciowa zmiana kompa.. w przyszłym roku przechodze na nową platforme.. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Z grubej rury jak najbardziej, a teraz powiem Ci dlaczego; - zasilacz w zupełności wysatrcza i nie jest to no-name , jakbys troche poczytał w internecie to dowiedziałbys sie ,że do gtx660 styka 450W a sama karta wezmie max 150W styka to dobre okreslenie, a czytam i owszem duzo np. to http://www.elektroda...pic1937944.html - pochowalem juz jednego szefa 750 Wat - na szczescie bez podzespolow - "a podkrecanie robilem sam 4 lata temu" - widze, ze rozmawiam z fachmanem - tak podkrecony PC jest narazony na awarie w kazdej chwili , ale nie o tym temat - czesciowa zmiana kompa i takie ustawienia moga przyspieszyc zmiane platformy To nie moja sprawa (napisalem co widze), ale zakladajac temat nalezy wykluczyc wplyw OC na problem z gra i ustawic wszystko na default Próbowałem tez roznych ustawien graficznych i nawet na low z wyłączonym AA i AF są te freezy. po czym przestawic grafike na minimum i zagrac w multi. Co do czteroletniego OC to pozwole sobie napisac; - czy nie mialo czasem wplywu na prace PCI E 2.0 x16 w przejscie w tryb PCI E 1.0 x 16 ? Zakladanie, ze po takim OC programy nie glupieja moze byc daleko idace. - zobacz na shadery - bo ja ich nie widze - ustwienie szyny zamiast bezsensownego zylowania podzespolow przez 428.9 MHz na napieciu 1.35V (zakladajac, ze takie trzyma plyta) na 400 MHz pozwolilo by ustawic poprawnie RAM 1;1 oraz jego tymingi i obnizyc znacznie temperatury ....co ja tu wypisuje, przepraszam. Jest jak najbardziej OK. Widze, ze za wszelka cene chcesz naciagac rzeczywistosc http://www.gry-onlin...13.asp?ID=60417 obys nie stracil blaszaka. @edit na marginesie chcialbym sie dowiedziec jak zakonczyla sie ta sprawa https://www.fixitpc.pl/topic/7502-steam-blad-po-reinstalacji/page__st__20 Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 MarekB nie pisz już nic więcej bo ja jak to czytam to mi ręce opadają, temat można zamknąć. edit: kupię nowy zasilacz Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Nie kupuj nowego zasilacza. Nie ma podstaw winic go za problemy. Nie rozumiesz. Odpusc OC i to natychmiast na DEFAULT. Sprawdz czy problem mija. Podkrecenie pomoze tej grafice , ale nie takie wysokie z tym zasilaczem. Zrob to z glowa. Masz dzielniki na RAM-ie. poczytaj http://www.purepc.pl...anie_procesorow Jesli odpuszczenie OC niczego nie zmieni to trzeba szukac problemu w sterach, systemie, polaczeniu internetowym, temperaturach podzespolow itd. I w dalszym ciagu nie odpowiadasz; na marginesie chcialbym sie dowiedziec jak zakonczyla sie ta sprawa http://www.fixitpc.p...ji/page__st__20 Sprawdz to czy nie mialo czasem wplywu na prace PCI E 2.0 x16 w przejscie w tryb PCI E 1.0 x 16 ? Zakladanie, ze po takim OC programy nie glupieja moze byc daleko idace. odpal GPU-Z i daj scrina @edit popros picasso o weryfikacje logow - tego z Game Bostera i zrob logi z OTL Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Prosze Cie ja ten procesor podkręciłem Z GŁOWĄ 4 lata temu wzorujac sie na poradnikach własnie... moze tak jak mowisz zasilacz sie zużywa wczesniej miałem GF9600GT.... Nie musisz mnie uczyc podkręcać co do steam to pomogł format partycji i format windowsa logi: game booster log.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Odpusciles OC na default ? Zobacz , ze masz znak zapytania przy porcie PCI-e na scrinie. Cos jest nie tak. Masz w prawidlowym slocie grafike? Jesli w prawidlowym to cos jest nie halo z szyna, a to moze byc wynik Nie musisz mnie uczyc podkręcać tego. Teraz jak cztery lata jedziesz na takim ustawieniu to napewno znajdziesz przyczyne spadku przepustowosci PCI-e. + nie ma info o psyhX na tym scrinie. Poprawna wycinka sterownikow gafy wlacznie z psyhx i wgranie od nowa po czym weryfikacja w Hwinfo i GPU-z. Takie masz zadanie szanowny kolego. Jak dalej szyna zglaszac bedzie 1.1 zamiast 2.0 to bedzie kicha z wydajnoscia. Przed zmiana sterow uruchom jakas grafike w malym oknie i sprawdz w GPU-z czy po obciazeniu szyna nie przechodzi na 2.0. pisz co widzisz. Jak nie widzisz to daj scrina z tego momentu (ociazenia). @edit a Ty sobie samuraju szyny PCI czasem nie przekreciles cztery lata temu ze 100 MHz na jakies kosmiczne orbity? Mam nadzieje, ze wiesz o co pytam? Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 jest na 100 psyhx nie mam bo mi nie potrzebny specjalisto komputerowy z wieloletnim doświadczeniem karta siedzi w najszybszym pcie x16 tym najbliżej procka Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 To mi wystarczy - psyhx nie mam bo mi nie potrzebny specjalisto komputerowy z wieloletnim doświadczeniem Przepraszam, za zabralem koledze cenny czas. Zycze duzo prezentow pod choinke. Juz nie przeszkadzam. Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 i całe szczęscie bo sie tylko ośmieszasz pomyśl logicznie gościu.... podczas instalacji sterów odchaczyłem psyhx bo z niego nie korzystam i co niby on jest przyczyną freezów ? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Pajacu - odhaczenie physX obciazylo procesor ktory i tak masz podrecony bez sensu . Sprawdziles w czasie gry temperatury. Jak grochem o sciane do Ciebie. Po co zakladasz temat jak masz prosby o ustawienia i podanie wynikow po tym w du..pie. Wal sie - to juz z mojej strony wszystko. // Panowie, ale proszę troszeczkę spokojniej. // Posty StarScream wydzielam w osobny temat. // DawidS28 Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Wal sie to mozesz sobie mowic do swoich kolegów chamie i prostaku. Bez sensu jest to ,że udzielasz się w tym temacie, widać,że pojęcia nie masz o tym co piszesz. Schowaj głowe w piasek i jej nigdy nie wyjmuj. BF3 nie korzysta z physx inteligencie... // Prosiłem o spokój. Naprawdę nie zamierzam więcej razy powtarzać. // DawidS28 Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Masz banana: możesz wyjaśnić to zjawisko? - http://www.imagebanana.com/code/f14lrag0/20121203_234747.png Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ok troche przesadziłem, fakt,ale MarekB pisze sporo rzeczy, z ktorymi sie kompletnie nie zgadzam... 1. procesor podkręcony bez sensu? Jak bez sensu? Moja sztuka idzie bez zmiany napiecia na 3,2Ghz nawet i bez podbijania VTT.NB,SB.... bez sensu było by jakbym walczyl o kazdy Mhz dając napięcie 1,55V na codzien na powietrzu.... jakby mój proc był niestabilny to miałbym restarty i blue screeny... 2. Co do powyższego screeny to nie posiadam okularów 3d , ani monitora przystosowanego do 3d vision... Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Pajacu gdzie pisze, ze BF3 korzysta z physX? Nie ma to znaczenia, ze nie korzysta. Obciazasz procesor i tyle. Chodzi o problem z Toba. Co zrobiles do tej pory. Odpusciles to OC? Wymieniles stery? Sprawdziles temperatury w stresie? Ten procek z takim taktowaniem + ta karta stawia zasilacz na granicy wydajnosci. Juz Ci pisalem. Moja sztuka idzie bez zmiany napiecia na 3,2Ghz nawet i bez podbijania VTT.NB,SB Udowodnij to takim sposobem - ustaw tak jak piszesz i zapodaj OCCT http://www.benchit.p...ore+2+Duo+E6320 Wiesz do czego sie nadajesz? Do tego - co do steam to pomogł format partycji i format windowsa Masz prosta sprawe do rozwiazania, a bedziesz pyszczyl i motal sie trzy tygodnie - pluj sie dalej. A formatuj sobie do woli. @edit jak bys myslal to przynajmniej do tego wyzej moglbys zrobic jeszcze; - wywalic dodatkowa dzwiekowke na probe - wylaczyc dzwiekowke integre na probe - sprawdzic neta Masz za slaby CPU na multi i to moze byc podstawowy problem. Nie wyrabia do GPU i zaden jad i zaklinanie nie pomoze. @edit i jeszcze jedno "overtworco". Jak chcesz pyskowac na sieci o swojej potedze to nie zamieszczaj scrinow potwierdzajacych Twoja glupote. Masz modyfikowany Bios plyty http://forum-de.msi.com/index.php?page=Thread&postID=741629 i szukasz sobie sam problemow. Po znalezieniu plujesz na innych. Nie potrafisz zapanowac nad sprzetem, zakladasz temat w celu? Bo nie wiem po co. Jestes gosc - niedzielny. Odnośnik do komentarza
Boru Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) ... Edytowane 4 Grudnia 2012 przez DawidS28 Inwektywy wymoderowano. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 I to by bylo na tyle. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi