Raus Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Witam! Mam problem z policyjnym wirusem, ktorego sporo osób ostatnio załapało. Otóż znalazłem jakiś uniwersalny skrypt do OTL i go uzyłem i co prawda juz nie wyskakuje mi okienko z policją, ale coś na pewno zostało ponieważ przy włączaniu komputera mam bład że nie znaleziono pliku wgsdgsdgdsgsd.exe. Wklej logi z OTL i prosze o pomoc. Pozdrawiam OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Raus Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Proszę bardzo o pomoc ponieważ komputer jest nie mój i mam go tylko do jutra... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Otóż znalazłem jakiś uniwersalny skrypt do OTL i go uzyłem i co prawda juz nie wyskakuje mi okienko z policją, ale coś na pewno zostało ponieważ przy włączaniu komputera mam bład że nie znaleziono pliku wgsdgsdgdsgsd.exe. Nie istnieje "uniwersalny skrypt", a najlepszy dowód to błąd który przedstawiasz (niewyczyszczona infekcja i tyle). Jeśli nie umiesz samodzielnie na podstawie raportu zrobić skryptu, jest to równoznaczne z tym że nie potrafisz ocenić cudzego. A błąd jest stąd, że nie ruszyłeś skrótu startowego infekcji. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Documents And Settings\WinXPae\Menu Start\Programy\Autostart\runctf.lnk :OTL SRV - File not found [Auto | Stopped] -- C:\Program Files\Webroot\WRSA.exe -- (WRSVC) DRV - File not found [Kernel | Boot | Running] -- System32\drivers\WRkrn.sys -- (WRkrn) :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany, błąd powinien ustąpić. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Zaznacz Pomiń pliki Microsoftu. . Odnośnik do komentarza
Raus Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zrobione. Błędu na starcie już nie ma. Nowy LOG w załączniku OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Usuwanie przeprowadzone pomyślnie. Kroki końcowe: 1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL i jego kwarantannę. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Adobe, Java i Firefox nie są najnowsze: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217007FF}" = Java 7 Update 7"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 11 ActiveX (wtyczka dla IE)"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin (wtyczka dla Firefox)"Adobe Shockwave Player" = Adobe Shockwave Player 11.6"Mozilla Firefox 16.0.2 (x86 pl)" = Mozilla Firefox 16.0.2 (x86 pl) FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash\NPSWF32_11_4_402_287.dll ()FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/ShockwavePlayer: C:\WINDOWS\system32\Adobe\Director\np32dsw_1167637.dll (Adobe Systems, Inc.) Adobe i Java odinstaluj, zastąp najnowszymi, Firefoxa zaktualizuj: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi