Bonifacy Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Korzystając z okazji bycia przy głosie chciałbym zapytać (być może ktoś już wcześniej o to pytał): dlaczego nie dziala mechanizm wychwytywania błędów ortograficznych (podkreślanych na czerwono) w polu tekstowym edytora. Mam Firefoxa. Na jakimś tam innym forum ustawienie takie jakie mam teraz na lisie działa, błędy wskazywane na bierząco. Późniejsze edytowanie postów jest irytujące, a ile błędów się przeoczy... i wiszą one na widoku publicznym ku niesławie autora. Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 U mnie podkreśla błędy ortograficzne, literówki i wyrazy nie mające sensu/nie dodane do słownika niezależnie od wyboru edytora (wizualny i ten drugi). Też korzystam z Firefoxa (16.0.2). Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Korzystając z okazji bycia przy głosie chciałbym zapytać (być może ktoś już wcześniej o to pytał): dlaczego nie dziala mechanizm wychwytywania błędów ortograficznych (podkreślanych na czerwono) w polu tekstowym edytora. Mam Firefoxa. Na jakimś tam innym forum ustawienie takie jakie mam teraz na lisie działa, błędy wskazywane na bierząco. "Not a bug" i ostatnia wypowiedź: KLIK. Na forum tutaj wywołaj w edytorze z prawokliku kontekstowe menu i zaznacz opcję "Sprawdź pisownię" + w menu Języki wybierz Polski: Po tej akcji idzie u mnie dla fixitpc.pl. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Ależ... kolosalna różnica. Brak tego co u Ciebie - http://zapodaj.net/af1ab22536365.png.html Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Musisz najechać kursorem na napisaną treść i wtedy kliknąć PPM. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 To co mówi dragolice albo przełącz tymczasowo tryb edytora przyciskiem . Masz edytor ustawiony na WYSIWYG, ja z tego nie korzystam (tylko BBCode używam, bo RTE może się schować z precyzją tagów), dlatego u mnie prawoklik na tło podaje menu Firefoxa jak na obrazku od razu bez najeżdżania na tekst. Pola są inaczej traktowane w obu trybach edytora. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Brawo dragolice i Picasso - teraz jest OK Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi