dragolice Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witam. Mam dosyć poważny problem... Dziś w trakcie przeglądania internetu monitor sam zmienił sobie rozdzielczość na nie wiem jaką. We właściwościach ekranu mam normalnie ustawione 1024 x 768. Mrugnął obraz i się stało. Na monitorze pisze tylko medion. Czy to problem sprzętowy czy jakieś sterowniki dały ciała? Może dam zdjęcie. Chodzi o te 2 czarne pasy z boku. Dzięki za szybką odp. Pzdr. Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Ustaw obraz przez pokrętła, przyciski czy inne OSD monitora Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Nic z tego. Mam ustawione na 100 <---->i dalej są te pasy zoom też na 100 i nic... Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Obok monitora są jakieś źródła pola magnetycznego (głośniki itp...)? Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Koło monitora są 2 głośniki telefon domowy i mój komórkowy. Jest jeszcze jakiś metr stąd tv. Dodam tylko że monitor zachowuje się strasznie dziwnie. Przed chwilą mi mrugnął i taki dziwny "pstryk". Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Pewnie będziesz musiał przygotować się na zakup nowego monitora, o ile nie da się tego poprawić w ustawieniach karty graficznej, ale jeśli są trzaski to pewnie siada trafopowielacz, spróbuj go jeszcze rozmagnesować poprzez całkowite odłączenie od sieci na kilka chwil. Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 To co się dzieje to jakaś masakra. Zaraz wyłączę wszystko z sieci. Po lekkim "szturchnięciu" monitora znika obraz mruga i pojawia się owy z tymi pasami... Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Bardzo możliwe, że jest to związane z utratą pojemności kondensatorów w układzie odchylania poziomego, przegrzewanie się jakiegoś tranzystora mocy, etc. słowem wiele rzeczy. Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 @marekW Miałeś rację. Po odłączeniu monitora z sieci rozdzielczość już jest normalna. Tak czy siak monitor do wymiany ? Bo czuję się jakbym na biurku miał bombę zegarową xD Jeszcze jedno pytanie. Czy te telefony głośniki itd. maja wpływ na zepsucie monitora? Mam je przenieść w inne miejsce? Zauważyłem jeszcze coś. Tv był wyłączony. Po włączeniu Tv obraz na monitorze lekko "zafalował" Dziękuję za pomoc. Pzdr. Edit: Dziś monitor zrobił to samo co wczoraj. To chyba przez ten tv, że stał za blisko. Monitor idzie na wymianę. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi