mEjdej Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam. https://www.fixitpc.pl/topic/13548-niepowodzenia-i-brak-aktualizacji-bluescreen-stopc0000139/ Mam identyczny problem z komputerem znajomego, tj. problemy z pending.xml -> błąd krytyczny c00000034, a następnie po wykonaniu skryptu: Dim xmlDoc, node, nodeList, fileName, backupFileName, numberOfPOQNodes Set xmlDoc = CreateObject("Microsoft.XMLDOM") If Wscript.Arguments.Count = 0 Then WScript.echo("Error! No XML file specified.") Wscript.quit End If fileName = WScript.Arguments(0) backupFileName = Left(fileName, InStrRev(fileName, ".") - 1) & "_backup.xml" If Not xmlDoc.load(fileName) Then WScript.echo("Failure loading XML file " & fileName & ".") Wscript.quit End If xmlDoc.save(backupFileName) Set nodeList = xmlDoc.documentElement.selectNodes("POQ") numberOfPOQNodes = nodeList.Length For Each node in nodeList xmlDoc.documentElement.removeChild(node) Next xmlDoc.save(fileName) Set xmlDoc = Nothing WScript.echo(numberOfPOQNodes & " POQ nodes removed. Script completed.") mam błąd związany z ntdll.dll (komunikat z BSOD). System Windows 7 niestety mało legalny, ale chciałbym go uratować bez formatowania. Dotarłem do momentu skorzystania z narzędzia dism, ale po próbie wykonania: dism /Image:X: /ScratchDir:X:\TMP /Get-Packages /Format:Table > Y:\log.txt Otrzymuje komunikat, że żądana operacja nie powiodła się, lista pakietów jest pusta, błąd 3017. Gdzie może leżeć przyczyna, że nie wyświetla mi pakietów? Czy mogę użyć: dism /image:C:\ /cleanup-image /revertpendingactions Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Temat rozdzielony. tj. problemy z pending.xml -> błąd krytyczny c00000034, a następnie po wykonaniu skryptu (...) mam błąd związany z ntdll.dll (komunikat z BSOD). Zacznijmy od wyjaśnień: po jakiej konkretnie operacji pojawił się BSOD? Co było robione, instalacja aktualizacji (i jakiej)? Co do skryptu, to rozumiem, że przerabiałeś to: KB975484. Nasuwa się pytanie: co z Przywracaniem systemu z poziomu WinRE? Dotarłem do momentu skorzystania z narzędzia dism, ale po próbie wykonania Pod jaką literą jest widziana partycja Windows z poziomu WinRE? . Odnośnik do komentarza
mEjdej Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Niestety nikt nie potrafi mi powiedzieć po jakich akcjach zaczęło się tak dziać. Ja tylko podejrzewam aktualizacje. Brak punktów przywracania - sprawdzałem. BSOD pojawił się właśnie po temacie KB975484. Partycja systemowa to C. Żadne automatyczne naprawy czy to z płyty, czy z poziomu WinRE nie pomagają. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Partycja systemowa to C. W Wierszu polecenia WinRE wklep bcdedit i przepisz tu co się pokazało / zdjęcie daj. . Odnośnik do komentarza
mEjdej Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Wynik polecenia w pliku. Ale nie śmiał bym wymyślać, że system leży gdzie indziej. bcdedit.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi