gr3gor Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Witam, od dzis mam nastepujacy problem: przy starcie Windows 7 64 HP po ekranie "Zapraszamy" pokazuje sie czarny ekran i kursor, brak mozliwosci wejścia w managera zadań. Komputer uruchamia sie jedynie w trybie awaryjnym ( z obsługa sieci również ). Z tego co znalażłem w internecie problem moze dotyczyć usługi Winlogon i mozliwej infekcji zmieniajacej wartosci w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon gdzie domyślnie powinno być ustawione : Shell=Explorer.exe (tak równiez jest u mnie) Załączam logi z OTL i prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu. Jesli potrzeba dotatkowych danych oczywiscie podam Z góry dziekuje za pomoc Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Temat przenoszę do działu Windows 7. Brak oznak infekcji, brak jakichkolwiek oznak modyfikacji w obszarze który wskazujesz. Tylko drobnostka: odinstaluj adware Deinstalator Strony V9, posłuż się standardardowym Panelem sterowania a nie zewnętrznym Your Uninstaller! 2010. Standardowy deinstalator tego adware jest równocześnie rekonfiguratorem stron startowych Internet Explorer, takich gwarancji nie daje używanie zewnętrznych programów. od dzis mam nastepujacy problem: przy starcie Windows 7 64 HP po ekranie "Zapraszamy" pokazuje sie czarny ekran i kursor, brak mozliwosci wejścia w managera zadań. Komputer uruchamia sie jedynie w trybie awaryjnym ( z obsługa sieci również ). Podejrzany to oprogramowanie zabezpieczające, tu ESET w połączeniu z MBAM. Zacznij od usunięcia MBAM (lub przynajmniej wyłączenia jego rezydenta). Tu były na forum już kilka razy takie objawy związane właśnie z aktywnością MBAM. . Odnośnik do komentarza
gr3gor Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Faktycznie wyłaczenie autostartu Malwarebytes spowodowało normalne wlaczenie sie systemu Teraz przypominam sobie ze w dniu kiedy wystapila po raz pierwszy awaria program akutualizowal sie do nowej wersji, wiec wiadomo co jest winowajcą Naprawde wielkie dzieki za pomoc, myslałem ze to cos o wiele poważniejszego. Temat do zamkniecia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi